in ,

Vleesvervangers of gewoon weglaten?

Het is vandaag de dag heel normaal om vegetarisch te eten. De meeste mensen zijn geen vegetariërs, maar kiezen er wel voor om regelmatig vlees te laten staan. Dat levert niet alleen winst op voor de planeet, maar ook voor je gezondheid. Of het ook voordeliger is voor je portemonnee valt nog te bezien.

Vleesvervangers zijn soms behoorlijk aan de prijs, dus het loont de moeite om te wachten tot er een goede aanbieding is. Zeker wanneer je voor een heel gezin kookt, is dat aan te raden. Nog een mogelijkheid is om het vlees op een andere manier te vervangen, bijvoorbeeld door gerechten met peulvruchten of noten te bereiden. Je krijgt dan ook minder zout binnen, dus dat is mooi meegenomen. Op internet zijn er veel heerlijke recepten te vinden, waarbij je absoluut niet het idee hebt dat je wat mist.

Ruime keuze aan producten

De supermarkten liggen vol met allerlei soorten vleesvervangers, dus aan variatie hoeft het niet te ontbreken. Een paar jaar geleden kon je met moeite een vervanger vinden voor de rookworst in de stamppot. Inmiddels hebben de grote merken dit opgepakt en is er een enorm aanbod. Ook knakworst in blik bestaat tegenwoordig in een vegetarische variant. En het bekende broodje hamburger is zonder vlees nog steeds een aanrader!

Bekijk ook:
De avocado: superfood voor iedere dag

Vegetarisch op brood

Zelfs op het gebied van broodbeleg is de keuze gigantisch. Kipfilet, smeerworst, filet américain, alles bestaat in een vegetarische variant. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever niet een product wilt gebruiken dat met vlees geassocieerd wordt. In dat geval kun je zelf een plantaardig smeersel maken, zoals humus van kikkererwten of een kaasachtige spread op basis van cashewnoten.

Hoe dan ook, de mogelijkheden voor een gezonde lunch of diner zonder vlees zijn eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Boerenprotesten gaan door

      Daten op internet?