Is kweekvlees het vlees van de toekomst? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Is kweekvlees het vlees van de toekomst?

Weg met de spareribs of biefstuk, er komt plaats voor het kweekvleeslapje dat uit stamcellen is gekweekt. Met heel veel milieuwinst en weinig dierenleed. Het lijkt verre toekomst, maar volgens wetenschappers en Kamerleden komt het steeds dichterbij. “Binnen vijf jaar kan het weleens op ons bord liggen.”

Wat is kweekvlees?

Kweekvlees is een product dat in een laboratorium wordt gekweekt van stamcellen van dieren.Bij kweekvlees worden stamcellen van dieren uit bijvoorbeeld de billen van runderen geprikt. In een laboratorium wordt het vlees vervolgens ontwikkeld. Het is bedoeld als oplossing voor milieuproblemen en dierenleed.

Er wordt 45 procent minder energie gebruikt dan bij gewoon vlees, 96 procent minder water en 99 procent minder grond, maar er is nog onduidelijkheid over de voedselveiligheid. Hoogleraar Mark Post van de Universiteit Maastricht maakte in 2013 de allereerste hamburger van kweekvlees. Sindsdien zijn Europees nog geen productievoorstellen ingediend, maar het bedrijf Mosa Meat, waar Post aan verbonden is, dient nog dit jaar zo'n voorstel in bij de European Food Safety Authority.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Bekijk ook:

Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.