De beste bierfestivals van Nederland en België 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste bierfestivals van Nederland en België

Zin om nieuwe bieren te ontdekken? Tijdens een (speciaal)bierfestival leer je nieuwe bieren kennen en kun je genieten van de gezelligheid die het drinken en brouwen van bier heeft. Geniet met elkaar van de allerlekkerste biertjes op één van deze leuke festivals.

Bekijk ook:
Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen?

Nederland

3. Streekbierfestival Utrecht

Het streekbierfestival in Utrecht is een festival waarbij tal van cafés hun deuren langer openhoudt. Je koopt op voorhand munten. Vervolgens loop je langs de verschillende cafés die allemaal iets bijzonders te bieden hebben. Nieuwsgierig? Kijk dan op streekbierfestival.nl voor meer informatie.

2. Bierfestival Hop

Bierfestival Hop, het festival van Rotterdam, is meer dan alleen een bierfestijn. Het festival wordt in de zomer georganiseerd. Hierdoor wordt het festival ook buiten gevierd. Met brouwers uit alle windstreken van Nederland en daarbuiten, heerlijke muziek van verschillende artiesten en foodtrucks is dit bierfestival ook zeker een unieke belevenis. Meer informatie over bierfestival Hop? Kijk eens op bierfestivalhop.nl

1. Bierfestival Groningen

Genieten van heerlijke speciaal bieren uit binnen- en buitenland op een fantastische locatie. De Martinikerk in Groningen is al jarenlang het decor van dit fantastische bierenfestival. Naast het proeven van tal van bieren is het mogelijk om masterclasses te krijgen van internationaal bekende biergoeroes. Het festival is zo’n groot succes dat er maar liefst viersessies zijn. Je kunt per sessie een toegangskaart kopen of kiezen om een passe-partout te kopen. Met een passe-partout heb je toegang tot alle sessies die het festival biedt.

Via bierfestivalgroningen.nl is veel meer informatie te vinden en kun je gemakkelijk je kaarten aanschaffen.

België

3. Bierpassie weekend XXL

Dit festival wordt gehouden in de Belgische stad Antwerpen. Ieder jaar komen er zo’n dertig brouwerijen uit, voornamelijk, Vlaanderen bij elkaar om mensen te laten genieten van hun bieren. Naast het heerlijke bier dat ze bij zich zullen hebben zijn er ook verschillende Jazzbands die het geheel tot een onvergetelijke ervaring maken. Kijk op bierpassieweekend.be voor meer informatie.

2. Gents Bierfestival

Het Gents Bierfestival is een festival dat volledig wordt georganiseerd door de organisatoren. Bierbrouwers zullen zich daadwerkelijk moeten opgeven om mee te doen. Als onderdeel van de selectieprocedure zullen ze de organisatie moeten laten proeven aan hun bier. Wil je een onvergetelijke ervaring? Dan is dit festival, dat wordt gehouden in de maand augustus, een ideale ervaring. Kijk voor meer informatie op gentsbierfestival.be.

1. Brugs Bierfestival

In Februari 2020 is het tijd voor de dertiende editie van het Brugs Bierfestival. Tijdens dit festival komen bierbrouwers uit heel Europa naar de Belgische stad om mensen te laten genieten van hun bieren. Met de keuze uit ruim driehonderd bieren zal er vast voor jou ook wel een heerlijk speciaal bier tussen zitten.

Meer informatie over het Brugse bierfestival is te vinden op brugsbierfestival.be

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.