in

Oktoberfest, tijd voor een biertje!

Het Oktoberfest is het grootste volksfeest ter wereld. Het feest start dit jaar op 21 september en loopt tot 6 oktober 2019. Het feest ontstond in het jaar 1810 om het huwelijk te vieren tussen Kronprinz Ludwig later Koning Ludwig I en Princess Therese of Saxe-Hildburghausen. Het feest hielt men op de velden net buiten de stad welke de naam Theresienwiese kregen.

In 1819 besloot men van het feest een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Nu in 2019 is het dus precies 200 jaar nadat het feest jaarlijks terugkeert en 209 jaar sinds het eerste feest (het huwelijk). Op het 100 jarige bestaan van het feest in 1910 dronk men 120.000 liter bier. In 2018 dronk men op hetzelfde feest 7,5 miljoen liter van het gele goud. Tijdens de oorlog (wereld oorlog 1 en 2) was er tijdelijk geen feest.

Bieren op het feest

Op het feest drink je natuurlijk een biertje en dat is dan natuurlijk een zo groot mogelijk biertje. Na dit biertje volgen er nog wat biertjes tot je bijna niet meer kan lopen. Wees echter niet bezorgt, tijdens het feest kun je zitten aan lange tafels en hoef je eigenlijk alleen op te staan om wat extra bier te halen. Je kunt echter niet zomaar elk bier drinken, tijdens het feest drink je namelijk oktoberfest bier. Dit bier is goedgekeurd voor het feest, de bieren waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Augustiner-Bräu
 • Hacker-Pschorr-Bräu
 • Löwenbräu
 • Paulaner
 • Spatenbräu
 • Staatliches Hofbräu-München
Bekijk ook:
Dit is de cast van de nieuwe Star Wars serie Obi-Wan Kenobi

Al dit bier drink je in een van de biertenten welke speciaal voor het feest opgesteld staan op het terrein. Er staan rond de 33 van deze tenten op het terrein waar je gezellig kunt proosten op Ludwig de eerste!

Veiligheid

Natuurlijk is de veiligheid een aandachtspunt op elk groot festival, bij het oktoberfest is dit niet anders. Hekken, betonblokken, honderden beveiligers, medische staf en brandweer zorgen ervoor dat alle zo veilig mogelijk verloopt. Rugzakken en tassen met een volume gelijk aan of groter dan 3 liter zijn voor de veiligheid niet toegestaan. Ga je dus naar het feest neem dan een kleine tas mee anders kom je niet binnen.

Parades, bier en nog meer bier

Aan de start van het feest is er een parade van gekostumeerde schutters, de grootste in zijn soort. Deze parade is sinds 1950 elk jaar te zien op de eerste dag van het feest als verwijzing naar het huwelijk van kroonprins Ludwig met Princess Therese. Hierna volgt er muziek, dans, bier, lachen, bier, bier en natuurlijk nog wat extra bier. 7,5 miljoen liter drink je niet in je eentje dus verwacht rond de 6,5 miljoen andere bezoeker als je op bezoek gaat. Deze cijfers komen uit 2018. Opvallend is dat iedereen dus ongeveer 1 liter van het gele goud gedronken heeft, doe als je gaat dit jaar dus even je best en drink wat extra liters!

Bekijk ook:
Welke coalities zijn er mogelijk? Vijf mogelijke varianten uitgelicht

Prijs en kaartjes

De kaartjes kosten vanaf de 220 euro tot en ja je leest het goed 12.000 euro. Het feest is wereldwijd populair en je kunt het naast in München ook vieren op andere plekken. In Nederland zijn er elk jaar ook meerdere feesten te vinden. Kijk voor informatie over de Nederlandse feesten op: https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/10-oktoberfesten-nederlandVoor het enige echte feest op: https://www.oktoberfest.de

Mentor

Geschreven door Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

AuteurTrendwatcherQuiz ingezondenToplijst ingezondenVideo ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   Maak zelf je eigen suikerscrub met lavendel

   Meer dan 2 miljard streams voor album Ariana Grande – thank u, next