Trendy drankjes voor 2020 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Trendy drankjes voor 2020

Dry January is weer achter de rug en een trendy drankje af en toe moet kunnen omdat jij je eigen grenzen immers kent. Drink met mate en nooit als je nog achter het stuur moet. In 2019 zagen we dat gin&tonic weer helemaal trendy werd. Er zijn zelfs bars waar je een high gin&tonic kunt bestellen. Daarbij gaat het dan niet om de verschillende soorten tonic. Wat kan je verwachten voor 2020?

Trendy drankjes voor 2020 14

Rode Martini

Waar een tijdje geleden deze Italiaanse vermout leek te zijn afgeserveerd als een oubollig hoestdrankje voor senioren is deze nu volledig terug. In de altijd trendy stad Barcelona wordt in vrijwel iedere bar dit drankje geschonken, vaak als een mix met een geheim ingrediënt van het huis. Het smaakt ook perfect bij de tapas. Wedden dan deze Martini in 2020 aan een opmars gaat beginnen in Nederland? Bestel er binnenkort maar eens eentje als aperitief en wellicht zet jij een trend in je vriendenkring.

Wijn uit Oostenrijk

Wist je dat Oostenrijk tot de 10 meest toonaangevende wijnlanden wordt gerekend? Het is dan ook logisch dat steeds meer Nederlanders die deze prettige drank op wintersport hebben geproefd die ook in ons land zullen willen drinken. Vooral witte wijn zoals de Grüner Veltliner zal je op steeds meer menukaarten tegenkomen. De supermarkten zullen die trend in 2020 beslist ook oppikken.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Pink prosecco

Wellicht is het de feestelijke kleur van het drankje. Zonder enige twijfel zal het in 2020 een grote hit worden in ons land. Waarom kan deze trend met zoveel zekerheid worden voorspeld? Pink prosecco heeft inmiddels in 2019 de VS en Groot-Brittannië overspoeld. Het is slechts wachten totdat ook Nederland massaal kiest voor die drankje dat even goed smaakt als het eruit ziet.

Hard Seltzer

Ook waar het drankjes betreft wordt er steeds meer op de calorieën gelet. Hierdoor is wodka met spuitwater een tijdje populair geweest. Maar de smaak is iets voor de liefhebber om het voorzichtig te zeggen. Er is nu een alternatief dat wel lekker is: Hard Seltzer. Het bestaat uit koolzuurhoudende water en pure alcohol, vaak met een fruitsmaakje. De alcohol wordt gemaakt door gemoute gerst te vergisten. Het drankje ziet er vrolijk uit en is al populair in een groot deel van Europa. Nederland lijkt er in 2020 ook rijp voor te zijn.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Koffie met…

Een lekker diner sluit je vaak af met een kopje koffie en een likeurtje. Dat zal voorlopig ook wel zo blijven, maar echt trendy is het niet. Maar juist koffie en alcohol lijkt een echte trend te worden in 2020. Zo is er al een bier dat met groene koffiebonen wordt bereid. De experts verwachten echter dat er nog veel meer opties zullen komen. Het is dus beslist niet vreemd om te verwachten dat je nog dit jaar de keuze zult hebben uit meerdere koffiecocktails met pit.

Kopstoot

Misschien ken je het wel: je begint met een glaasje jenever en blust dit met een goudblond biertje. Ook deze oude bekende komt weer helemaal terug in 2020. Wist je dat het glaasje jenever eigenlijk met de handen op de rug moet worden gedronken? Voorzichtigheid is wel geboden bij deze manier van drinken.

Nieuwsgierig naar nog meer trends? Lees ook: Zet je wekker, feest voordat de zon opkomt!

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.