Dit waren de populairste autokleuren in 2020 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit waren de populairste autokleuren in 2020

Bij het kopen van een nieuwe auto is de kleur vaak bepalend. Want, je koopt natuurlijk nooit een auto met een lelijke kleur. Vraag je dan af welke autokleuren het meeste gekozen worden? In dit artikel geven we een overzicht van de populairste autokleuren van 2020. 

Elk jaar publiceert het bedrijf Axalta een rapport met de populairste autokleuren. Als je vaak op de weg komt, dan zal de uitkomst je wellicht verrassen. In 2020 was wit namelijk wereldwijd de populairste kleur voor auto's. Ongeveer 38 procent van de nieuwe auto's waren vorig jaar wit. Zwart en grijs waren het afgelopen jaar ook populaire kleuren. Ruim 19 procent ging voor een zwarte auto en 15 procent.

Bekijk ook:
Dit zijn de duurste auto's ter wereld

Wereldwijd blijkt daarmee een duidelijke trend te zijn om auto's te kiezen met een neutrale kleur. Ruim 72 procent van de nieuwe auto's was dus wit, zwart of grijs. Tel daar de zilveren auto's (9 procent) bij op, en je komt op een percentage van 81 procent. Andere kleuren werden duidelijk minder gekozen. Zo was 7 procent van de nieuwe auto's blauw, 5 procent van de auto's was rood, 3 procent was bruin of beige, 2 procent was goud of geel en was 1 procent groen.

Dit waren de populairste autokleuren in 2020 14

Populairste autokleuren in Europa

Als je de Europese trends met de wereldwijde voorkeuren vergelijkt, dan zijn er wel een paar (kleine) verschillen te ontdekken. Zo zijn in Europa wit, grijs en zwart wel de populairste kleuren, maar is grijs net iets populairder dan wit. Daarnaast is wit ook relatief wat minder populair.

Ongeveer 25 procent van de nieuw auto's in Europa was namelijk grijs. In ons continent had daarnaast 25 procent van de nieuwe auto's een witte kleur. Ongeveer 21 procent van de nieuwe auto's was zwart, 10 procent van de auto's was blauw, 9 procent was zilver, 5 procent was rood, 2 procent was bruin of beige, 1 procent was groen en 1 procent was geel of goud.

Bekijk ook:
Top 10 snelste auto's ter wereld

Populairste autokleuren in Nederland

Het Nederlandse wagenpark zag er anno 2019 echter iets anders uit dan de wereldwijde en Europese trends doen vermoeden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is grijs veruit de meest voorkomende autokleur in ons land. Ongeveer 34 procent van alle auto's die in Nederland rondrijden had in 2019 een grijze kleur. De twee andere populaire autokleuren in ons land zijn zwart en blauw. Een kleine 24 procent van de auto's is momenteel zwart en ruim 15 procent heeft een blauwe kleur. Wit is, in tegenstelling tot de wereldwijde en Europese trends, veel minder populair in Nederland: slechts 10 procent van de auto's is hier wit.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.