verkoop tweedehandsautos gestegen
Saved Read later
Deel dit bericht

Twee miljoen tweedehandsauto’s verkocht tijdens coronapandemie

Hoewel we vrijwel nergens heen mochten gaan tijdens de lockdowns, is de verkoop van tweedehandsauto's juist gestegen tijdens de coronapandemie. In totaal zijn er zo'n 2,025 miljoen tweedehandsauto's verkocht in 2020. Dat is 2,8 procent meer dan in 2019 volgens branchevereniging Bovag en dataleverancier RDC.

Verkoop tweedehandsauto's gestegen

Toen we voor het eerst in een intelligente lockdown gingen was er nog geen sprake van een stijging. Het tegendeel zelfs, er was een grote onzekerheid als gevolgd van de eerste lockdown. Niemand wist wat ze moesten verwachten en of ze wel genoeg geld zouden hebben als er sprake was van baanverlies. De verkopen daalden in de maanden maart, april en mei tot wel 26 procent. In de zomermaanden was hier niks meer van te merken. Er was toen juist sprake van een grote stijging. Dit is vooral te verklaren omdat meer mensen een eigen auto nodig hadden. Het OV werd door de coronapandemie afgeraden en er werden beperkingen opgelegd waardoor alleen essentiële beroepen gebruik mochten maken van het openbaar vervoer.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Auto's met benzinemotor

De meeste mensen waren op zoek naar een personenauto met een benzinemotor. Een tweedehandsauto met benzinemotor werd in 2020 bijna 1,05 miljoen keer verkocht. Dat aantal is goed voor 81,5 procent van de totale verkoop. Er was juist minder belangstelling voor tweedehands dieselauto's. Dat aantal ging van 14 naar 12 procent. Nu is dat ook niet zo heel raar aangezien het om tweedehands auto's gaat, en er in steeds meer steden een verbod is op oude auto's met een dieselmotor. De verkoop van tweedehands elektrische auto's is wel gestegen tot 14.000. Dit is natuurlijk maar een klein aandeel van het totale aantal verkochte tweedehandsauto's, maar is wel een verdubbeling ten opzichte van het vorige jaar.

Verkeersdrukte

Hoewel er dus flink meer tweedehandsauto's zijn verkocht, kon je dat niet terugzien in het aantal files. Iedereen werd opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken en als we naar de wegen keken werd hier ook gehoor aan gegeven. Elk jaar lopen het aantal files weer op door de weggebruikers die er jaarlijks bijkomen, maar dit jaar was dat even niet het geval sinds de lockdown.

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.