Top 10 snelste auto's ter wereld 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 snelste auto’s ter wereld

Als je een echte autoliefhebber bent, kijk je natuurlijk naar het uiterlijk van de auto, de technologieën die het met zich meebrengt én de snelheid. Want welke auto’s zijn tegenwoordig nou de allersnelste ter wereld? In dit artikel worden de echte snelheidsduivels op een rijtje gezet. 

Bugatti Chiron

De snelste auto ter wereld is de Bugatti Chiron. Dit model is de opvolger van de Veyron en werd in 2016 geïntroduceerd. De snelheid van deze auto zal je verbazen, want die ligt op 420 kilometer per uur. Wanneer de begrenzing verwijderd wordt, kan de auto zelfs een snelheid van 490 kilometer per uur halen! De Bugatti Chiron is in staat om binnen 2,5 seconden naar boven de 100 km per uur te gaan. De Bugatti Chiron heeft 1500 pk en heeft een prijs van 2,7 miljoen euro. Je moet er dus aardig wat voor overhebben om in bezit te zijn van deze snelheidsduivel. Dat gaat dan ook niet zo makkelijk, want in totaal zijn er maar zo’n 500 exemplaren.

Hennessey Venom F5

Deze auto is momenteel nog in ontwikkeling, maar we kunnen alvast verklappen dat ook deze auto een echte snelheidsduivel wordt. Het beloof veel goeds als we kijken naar de eerdere modellen van Hennessey, die ook een hoge snelheid halen. Van dit nieuwe model zullen er in de eerste instantie maar 24 exemplaren gemaakt worden. Er wordt verwacht dat de Hennessey Venom F5 een maximumsnelheid van maar liefst 483 km per uur zal halen.

Bekijk ook:
Zo zet je jouw auto op de juiste manier in de wax

Koenigsegg Agera RS 2

Een auto die ook zeker thuishoort in dit rijtje is de Koeningsegg Agera RS 2. De topsnelheid van deze auto ligt namelijk tussen de 440 en 460 km per uur. In zo’n 2,9 seconden bereikt deze auto de snelheid van 100 km per uur. Het is dan ook een zeer uniek model, want er zijn er slechts 25 van gebouwd.

Koenigsegg Agera One

Er staat nog een auto van dit merk in het rijtje, namelijk de Koeningsegg Agera One. Net als de Koeningsegg Agera RS 2 haalt ook deze auto een behoorlijke snelheid: 440 km per uur. Binnen 20 seconden is de auto in staat om van 0 naar 200 km per uur te gaan. Dit is misschien wel de meest exclusieve auto ooit, want er is maar 1 auto hiervan ter wereld te koop aangeboden!

Hennessey Venom GT

Ook van het merk Hennessey staan meerdere auto’s in dit rijtje. Zo ook de Hennessey Venom GT. Het is al een iets ouder model, want het stamt uit 2014. Echter maakt dat niets uit voor de snelheid, want ook bij deze auto ligt die weer bizar hoog. Het heeft namelijk een topsnelheid van 435 km per uur. Deze auto heeft zelfs een aantal wereldrecords op zijn naam staan.

Bugatti Veyron Sport 

Dit is het broertje van de Bugatti Veyron: de Bugatti Veyron Sport. Het model is bijzonder en ziet er fantastisch uit. De auto heeft 1200 pk en behaalt een topsnelheid van zo’n 430 km per uur. We kunnen dus wel concluderen dat ook deze auto niet in dit rijtje mag ontbreken.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Koenigsegg Regera

Daar is-ie weer: Koeningsegg! En dit keer met het Regera model. Deze auto is ontzettend snel en heeft 1500 pk. De topsnelheid van deze auto is 410 km per uur. De selecte groep kopers die in aanmerking komt voor deze auto, kunnen deze auto bijna volledig naar hun eigen wens laten aanpassen: hoe vet is dat?! Echter zal je dan wel rekening moeten houden met een prijs van zo’n 2,1 miljoen euro.

Lykan Fenyr SuperSport

Een echte snelheidsduivel is de Lykan Fenyr SuperSport. De topsnelheid van deze auto ligt net onder de 400 km per uur. In 2,7 seconden bereikt hij de 100 km per uur. Ook van dit model zijn er maar weinig op de markt gebracht, want er zijn maar 25 exemplaren gemaakt. Mocht je de kans hebben om deze te kopen, kun je rekening houden met een prijs van 1,6 miljoen euro.

Zenvo TS1 GT

De Zenvo TS1 GT is een snelle en speciale versie van de oorspronkelijke TS1 variant van Zenvo. De GT variant heeft een kleinere motor en meer vermogen. Het heeft 1163 pk en kan een snelheid halen van maar liefst 402 km per uur. Een echte snelheidsduivel dus!

Pagani Huayra Roadster

Last but not least: de Pagani Huayra Roadster. De auto is ontworpen door Horacio Pagani en is in 2017 uitgebracht. Het is een ontzettend snelle auto, want de topsnelheid is maar liefst 334 km per uur. Ook deze auto heeft een hoog prijskaartje: het model is te koop vanaf 2,3 miljoen euro.

Bekijk ook:

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.