Saved Read later
Deel dit bericht

Zo houd je wespen op afstand

Wanneer je een warme zomerdag doorbrengt op een terrasje, in een park of gewoon in je achtertuin, zit je natuurlijk niet te wachten op dat vervelende gezoem van wespen. Toch komt het in de zomer ontzettend vaak voor, en zie je wespen overal. Om niet gestoken te worden en geen last te hebben van dat vervelende gezoem, zijn er enkele tips die jou kunnen helpen om wespen op afstand te houden. 

Probeer rustig te blijven

Je eerste reactie als er een wesp in de buurt komt is waarschijnlijk dat je als een gek om je heen begint te slaan. Echter werkt dit juist averechts, want wanneer je in paniek raakt is de kans groot dat de wesp sneller agressief wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je zit niet te wachten op een wespensteek. Probeer dan ook zo rustig mogelijk te blijven. Hoe lastig dit misschien ook is, het werkt wel om de wesp weg te jagen.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Maak gebruik van geuren waar wespen niet van houden

Wespen houden van zoetigheid, maar er zijn ook absoluut geuren waar zij niet van houden. Enkele voorbeelden zijn kruidnagel, azijn, sinaasappel, ui, citroen, munt, koffie en wierook. Wanneer je zeker wilt weten dat wespen uit jouw buurt blijven, is het dus verstandig om een van deze geuren te gebruiken. Wanneer je in je tuin zit kun je bijvoorbeeld een schaaltje met een van deze producten op tafel zetten. Zo weet je zeker dat je niet gestoord zal worden door wespen. Deze truc wordt ook vaak gebruikt op een terras.

Zo houd je wespen op afstand 15

Vermijd zoete geuren op je huid

Niet alleen jij bent liefhebber van een lekker geurtje op je huid, dit geldt ook voor wespen. Wanneer je een zoet parfum of zoete crème op hebt, is de kans groter dat je de aandacht trekt van wespen. Zo blijven de wespen constant om je heen hangen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Probeer dit dan ook zo veel mogelijk te vermijden.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Zorg voor afleiding 

Wanneer je niet wilt dat wespen bij jou in de buurt komen, is het goed om te zorgen voor afleiding. Wat je kunt doen is een zoet product op een afstandje leggen. De wespen zullen hier dan veel eerder op af gaan dan dat zij jou zullen lastigvallen. Een andere mogelijkheid zou een wespenval kunnen zijn. Dit is een zeer effectieve methode om wespen op afstand te houden. Zo’n val trekt door middel van bijvoorbeeld een zoete vloeistof wespen aan die vervolgens dan vast komen te zitten.

Draag zo min mogelijk felgekleurde kleding

Om wespen op afstand te houden is het verstandig om niet al te veel felgekleurde kleding te dragen. Wespen en andere insecten voelen zich hier namelijk tot aangetrokken.

Zo houd je wespen op afstand 16

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.