Dit zijn de ergste bloedzuigers van deze zomer

0 Shares

De zomer heeft zijn voor- en nadelen. Het heerlijke weer nodigt uit tot borrelen op het terras, een dagje zwemmen of een boswandeling. Maar de zomer kent ook horror. Dan ontwaken er wezens die tijdens die boswandeling of barbecue op zoek zijn naar bloed, jouw bloed. En dat kan je dag mooi verpesten, of erger. Hieronder krijgen deze bloedzuigers een naam; dit zijn de ergste bloedzuigers van deze zomer.

Teken

Deze parasiet is niet groter dan een speldenknop maar kan gevaarlijk zijn. Ze springen bovenop je, zoeken een warm plekje uit en begraven hun koppie in jouw huid, waarna ze zich volzuigen met jouw bloed. Ze kunnen zich volzuigen totdat ze tot wel vijf keer hun eigen formaat zijn gegroeid. Teken kunnen ziektes bij zich dragen, zoals de ziekte van Lyme. Ze dragen ook gevaarlijke virussen en bacteriën bij zich die verlamming kunnen veroorzaken.

Bekijk ook: Check je bilnaad op teken

Bekijk ook:
3 bizarre bezienswaardigheden: moeilijk te bereiken, maar prachtig!

Muggen

De klassieker. Deze irritante zoemer kan je borrel of slaaprust aardig verpesten. Alleen vrouwtjes prikken, ze hebben namelijk bloed nodig voor het leggen van eitjes. Muggen prikken een buisje in je huid waarna ze met een soort van onderdruk van haar spieren het bloed omhoog pompt. De snuit waarmee dat gebeurt bestaat uit een bundel holle naalden. Als bedankje krijg je een anti-bloedstollingsmiddel dat jeukt als een waanzinnige.

Bekijk ook: 5 tips om muggenbeten te voorkomen

Knutten

Knutten kunnen als een wolk van parasieten op zoek gaan naar voedsel. In zijn eentje is een knut ongevaarlijk, ze zijn niet groter dan 3mm, maar ze jagen soms met miljoenen tegelijk, wat een ware kwelling is voor degenen die in de buurt van vochtige rivieren en meren leven. Vooral in juni, als ze gaan paren, kan de lucht vol zitten met deze nare kleine vrouwtjes. Het bloedzuig-systeem van de knut werkt hetzelfde als die van een mug.

Dazen

Dazen zijn de ware psychopaten tussen de bloedzuigers. Ze hebben een snuit dat bestaat uit schaarachtige mesjes. Ze knippen daarmee simpelweg een gat in je huid. Daarna gebruiken ze hun snuit, dat werkt als een spons, om het bloed uit jouw lichaam te zuigen. In tegenstelling tot het jeukende gevoel van andere bloedzuigers doet de beet van deze bloedzuiger erg veel pijn. Als je ze van je af wilt schudden krijg je het moeilijk, ze hebben namelijk scherpe klauwen waarmee ze zich goed aan je vastklemmen. Een nachtmerrie in klein formaat dus.

Vampiermot

De vampiermot is een mot dat zich heeft ontwikkeld tot bloedzuiger. De snuit van dit ogenschijnlijk ongevaarlijke beestje bestaat uit twee delen. Deze twee delen dringen in je huid, waarna het feestmaal kan beginnen. In dit geval zijn het alleen de mannetjes die bloed drinken. Oorspronkelijk komt deze parasiterende mot uit warme landen,zoals Azië en Zuid-Amerika, maar ze zijn ook in Europa gesignaleerd.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.