Prinses Amalia haalt jachtakte en mag nu op dieren jagen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Prinses Amalia haalt jachtakte en mag nu op dieren jagen

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft bevestigd dat prinses Amalia onlang haar jachtakte heeft gehaald. Ze mag vanaf nu dus voor haar plezier dieren doodschieten. De vraag is echter of ze dat ook van plan is, want het hebben van een jachtakte hoeft niet meteen te betekenen dat ze ook daadwerkelijk gaat jagen.

De jachtakte van Amalia

Amalia zei al eerder in haar boek dat ze van plan was om de jachtakte te gaan halen. Ze vertelde hierbij dat de akte ‘niet meteen bedoeld is om te gaan jagen, maar vooral dient ter voorbereiding op het toekomstige beheer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn‘ aldus prinses Amalia in haar boek. De koninklijke jacht is misschien een traditie, maar in deze tijdsgeest ook omstreden.

In een tijd dat dierenleed regelmatig aan de kaak wordt gesteld, is het logisch dat bijvoorbeeld de Partij voor de Dieren vragen heeft over het voornemen van prinses Amalia om te gaan jagen. De vraag waarom een dier moet sterven voor het plezier van een mens is de vraag die de partij wel vaker heeft gesteld, zoals aan niet-vegetariërs. De prinses heeft echter nog niet gereageerd.

Regels en wetten

Ook de koning en zijn prinsessen hebben zich te houden aan bepaalde regels. Er zijn strenge criteria opgesteld als het gaat om het behalen van een jachtakte. Ze moet bijvoorbeeld de gelegenheid hebben om te kunnen jagen, dat wil zeggen dat ze een grondgebied moet hebben waar dat mogelijk is, anders krijgt ze geen akte. Ze moet ook in het bezit zijn van een goedgekeurde wapenkluis.

De aanvraag van een jachtakte loopt via de afdeling korpscheftaken in het gebied waar de jager woont, maar we kunnen er vanuit gaan dat de dochter van de Koning van Nederland zonder enige moeite door de hele procedure heen loopt. Dus als je in Apeldoorn woont dan doe je er vanaf nu goed aan om je katten en parkieten thuis te houden, want voordat je het weet liggen ze op een goud servies.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.