Oude filosofie krijgt weer nieuwe populariteit

0 Shares

De gemiddelde individu is meer en meer met zijn/haar leefstijl bezig. Op welke manier is het mogelijk om gezond en bewust te leven? En welke zaken binnen leefstijl passen bij de persoonlijke voorkeuren van de individu? Dit zijn twee vragen waar meer en meer mensen zich nadrukkelijk mee bezig houden. Opvallend hierbij is dat veel mensen toch weer terugvallen op oude filosofie.

Oude filosofie kun je zien als een oude jeugdvriend. Ongeacht hoe oud je bent, kom je je oude jeugdvriend nog wel eens in je leven tegen. Door middel van een persoonlijke ontmoeting, herinneringen of bijvoorbeeld een oude foto. Dat is ook het geval bij oude filosofie; dit is ook iets dat de rest van je leven terug gaat komen. Niet alleen bij jou, maar bij veel meer mensen.

Voor de historie van de oude filosofie moet je terug naar de 6e eeuw voor Christus. De Grieken kwamen toen al met hun eigen filosofie, die de boeken in is gegaan als ‘oude filosofie’.

Binnen de oude filosofie is er veel ruimte voor andere filosofieën en overtuigingen. Een typerend voorbeeld hiervan is stoïcisme; dit is één van de filosofieën waar menig individu zich nu mee bezig houdt.

Alles over stoïcisme

De filosofiestroom stoïcisme is op z’n eigen manier uniek. Op de vraag ‘wat is stoïcisme?’ is dan ook geen kort en aanbod antwoord te geven. Maar, binnen dit antwoord is hoe dan ook ruimte voor interne factoren.

Bekijk ook:
Dit is de gemiddelde penisgrootte

Bij veel filosofiestromen is het gangbaar om je te richten op externe factoren. Deze externe factoren zijn van invloed op je leven, op je geluk en op je gevoel. Bij stoïcisme is dit perfect andersom; hierbij ben je puur met de interne factoren die van invloed zijn op je gelukniveau.

Belangrijk kenmerk van stoïcisme is dat je zélf invloed op de interne factoren hebt. Je gaat hierdoor niet alleen je leven gelukkiger maken, maar je gaat ook leren hoe je bepaalde zaken aan kunt passen. Je kunt hierbij denken aan je karakter, je emoties en je waarden.

Stoïcisme in het dagelijkse leven

Het is op meerdere manieren mogelijk om stoïcisme in het dagelijks leven toe te passen. Juist dat is iets wat menig individu tegenwoordig doet, onder meer doordat je dus veel invloed op de interne factoren kunt uitoefenen.

Belangrijk ander voordeel; je gaat leren hoe je de controle over je interne factoren krijgt. Dit zorgt ervoor dat je je in de toekomst prima in lastige situaties kunt redden. En juist dat is iets waar veel mensen naar op zoek zijn en behoefte aan hebben.

Bekijk ook:
Tips voor je Tinder profiel

Klinkt stoïcisme als muziek in je oren? Al je met deze filosofievorm aan de slag gaat, moet je je beseffen dat er geen goed of slecht bestaat. Bij stoïcisme bestaat er geen zwart of wit en ook geen goed of slecht. Dit komt puur doordat iedereen anders naar bepaalde zaken kijkt. Door deze andere waarneming hecht iedereen een andere waarde aan bepaalde zaken.

Belangrijk is in ieder geval dat je continu op zoek naar het positieve gaat. Dit doe je onder meer door positief in het leven te staan en voortdurend op zoek naar kansen te gaan. Als deze kansen zich eenmaal aandienen, grijp je deze uiteraard met beide handen aan.

Juist dat sluit perfect aan op de huidige maatschappij waarin we leven. Er is veel geklaag en negatief gedoe in de maatschappij, maar er zijn de nodige individuen die zich hier niet in mee willen laten slepen. Voor hen zou stoïcisme dus de perfecte vorm van filosofie zijn!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

139
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.