De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie

Ben je gek op de gezelligheid van een camping? Ga je daarom graag elk jaar naar een camping toe? Je bent absoluut niet de enige. Veel Nederlanders zijn nog steeds erg dol op kamperen, ongeacht of dit in een tent, een caravan of een camper is.

Het leuke van kamperen is dat je van ultieme vrijheid geniet. Je bent tot niks verplicht, je geniet van de natuur en je geniet van de basics van het leven. Een campingvakantie is hierdoor een heerlijk moment om tot rust te komen.

Ben je voor deze zomer nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? In onderstaande vakantielanden geniet je ongetwijfeld van een heerlijke campingvakantie.

Italië

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 19

Het land van het lekkere weer, het lekkere eten en de prachtige natuur. In Italië kom je volledig tot rust, geniet je van gezelligheid en geniet je van het mooie leven. Dit is bovendien mogelijk op campings door heel Italië. Echt in elke regio in dit prachtige land vind je talloze campings. Bepaal daarom goed voor jezelf welk gedeelte van Italië je graag wilt ontdekken.

Kroatië

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 20

Het prachtige land Kroatië is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Lange tijd was dit een onontdekt land, maar veel toeristen hebben nu de Kroatische magie ingezien. Dit land is prachtig, is nog relatief rustig en beschikt over veel campings.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Belangrijk voordeel van Kroatië: dit land is nog relatief goedkoop. Zeker als je voor de niet-toeristische plekken kiest, geniet je van een relatief goedkope vakantie.

Frankrijk

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 21

Frankrijk is grotendeels te vergelijken met Italië. Ook in het land van de Fransen zijn tal van campings te vinden. Je kunt kiezen voor een leuke camping in de Ardèche, aan de Côte d’Azur of in Normandië. Ongeacht wat je voorkeuren zijn, vind je in Frankrijk altijd een aangename camping.

Ben je aan het hoogseizoen gebonden? Dan moet je in Frankrijk wel rekening met de nodige drukte houden. Dat dit land populair is, is uiteraard niet zonder reden.

Noorwegen

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 22

Hoef je niet per sé van hoge temperaturen te genieten? Of wil je het eens anders dan normaal doen? In deze beide gevallen is een vakantie in Noorwegen aan te raden. Dit is zonder twijfel één van de mooiste en ongerepte landen van heel Europa. In dit land vind je dan ook op de meest unieke plekken fraaie campings.

Leuke tip voor in Noorwegen: maak een rondreis. Tijdens zo’n rondreis kom je op de meest unieke plekken uit. En tijdens deze rondreis kun je op talloze gezellige campings verblijven.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Duitsland

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 23

In het land van onze oosterburen zijn eveneens bijzonder veel campings te vinden. Deze campings bevinden zich veelal op fraaie plekken, bijvoorbeeld in het Zwarte Woud of langs de Moezel.

Belangrijk voordeel van Duitsland is de afstand. Zeker als je voor een camping in het westen van Duitsland kiest, hoef je slechts een paar uurtjes te rijden. Mocht je op doorreis naar bijvoorbeeld Italië zijn, kun je uiteraard ook in Duitsland stoppen. Op een gezellige camping kom je tijdens de reis even lekker tot rust.

Oostenrijk

De leukste vakantielanden voor een campingvakantie 24

Oostenrijk is niet alleen in de winter leuk, maar ook in de zomer. Het weer is overwegend aangenaam, de omgeving is prachtig en je kunt van alles zien, doen en beleven. Daarnaast vind je in dit prachtige Alpenland veel campings. Deze campings liggen bijvoorbeeld op een berg, bij een vallei of in de vrije natuur.

In Europa is Oostenrijk één van de ondergewaardeerde vakantielanden. Als je eenmaal naar dit land voor een zomervakantie bent gegaan, wil je waarschijnlijk niks anders meer. Iets dat óók te danken is aan de Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.