Waar woont de Koning? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar woont de Koning?

Weet jij waar de Koning woont? In dit artikel laten we zien waar koning Willem-Alexander samen met zijn gezin woont.

Spoiler alert: ze hebben het best goed voor elkaar!

Waar woont de koning?

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen sinds 2019 samen met hun drie dochters in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Paleis Huis ten Bosch is al enkele eeuwen oud en werd in de zeventiende eeuw gebouwd als vakantiehuisje voor de prins Frederik Hendrik van Oranje en zijn vrouw. Het paleis fungeert niet alleen als officiële woonplek van de Koning van der Nederlanden, het heeft namelijk ook een representatieve functie waar bijvoorbeeld belangrijke gasten ontvangen kunnen worden.

Op de onderstaande video van de NOS kan je zien hoe Paleis Huis ten Bosch – het huis van de Koning – er van binnen uit ziet:

Waar woont Prinses Beatrix?

Lang woonde Prinses Beatrix in Den Haag met haar gezin, maar in 2014 verhuisde ze naar Kasteel Drakensteyn. Het kasteel is in privébezit van de Prinses en ligt vlakbij de Lage Vuursche in de gemeente Baarn.

In 1980 bracht de NOS een bezoek aan Kasteel Drakensteyn voor een interview. In de onderstaande video kan je het interview zien:

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet jij van de Oranjes?

Paleis Noordeinde

Koning Willem-Alexander woont dus met zijn gezin in Paleis ten Bosch in Den Haag, toch is hij ook regelmatig in een ander paleis te vinden. Zo maakt de Koning ook regelmatig gebruik van Paleis Noordeinde in Den Haag. Dit is namelijk het werkpaleis van de Koning.

In de onderstaande video is te zien hoe NPO Radio 2 een rondleiding krijgt in Paleis Noordeinde:

Koninklijk Paleis Amsterdam

De Koning heeft naast zijn residentie Paleis Huis ten Bosch en zijn werkplaats Paleis Noordeinde nog een derde paleis tot zijn beschikking, dat is namelijk het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit gebouw – dat beter bekend staat als het Paleis op de Dam – staat in de binnenstad van Amsterdam op de Dam. Het Paleis op de Dam werd oorspronkelijk gebouwd als stadshuis, maar fungeert nu vooral als ontvangstpaleis en wordt ook wel eens gebruikt bij tentoonstellingen.

Op de onderstaande video kan je zien hoe het Koninklijk Paleis Amsterdam eruit ziet:

Bekijk ook:
Top 10 rijkste gemeenten van Nederland

Het nieuwe verblijf van Prinses Alexia

Prinses Alexia – de tweede dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima – woont nu nog samen met haar ouders en zusjes in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, maar dat gaat niet lang meer duren. Na de zomer vertrekt de prinses namelijk naar Wales. Daar gaat ze op een kostschool haar middelbare school afmaken.

Op de onderstaande video kan je zien waar Prinses Alexia gaat wonen en studeren:

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.