in ,

Een week lang verjaardag voor prinses Amalia

Prinses Alexia en Ariana mogen tijdelijk geen bezoek

verjaardag prinses amalia 2020

Prinses Amalia is op 7 december jarig, maar mag de komende week de geheel week gebruiken om haar verjaardag te vieren. Morgen wordt zij zeventien jaar. Koningin Maxima heeft laten weten dat de komende week geheel in het teken staat van de verjaardag van prinses Amalia.

Prinses Amalia verjaardag week

Dit heeft alles te maken met de coronamaatregelen. Er mogen nog maar drie bezoekers per dag komen en het koninklijke huis is, ondanks zij grootte, daar geen uitzondering op. Maar ja, er wonen nog meer mensen in het koninklijke huis, dus hoe gaan ze dat oplossen? Volgens Maxima is het heel simpel en hoeft er niet geloot te worden. Het is prinses Amalia haar verjaardag, en die moet zij kunnen vieren. Zij mag daarom elke dag drie bezoekers verwelkomen. Helaas betekent dat wel dat prinses Alexia en Ariana even geen vriendjes en vriendinnetjes mee mogen nemen. Maxima vertelt “Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie.”

Bekijk ook:
Kwaadaardig sms’je zorgt voor duizenden infecties

Prinses Amalia verjaardag 2019

Vorig jaar zag de verjaardag van de prinses er heel anders uit. De rijksvoorlichtingsdienst had toen een nieuwe foto van de prinses naar buiten gebracht die koning Willem-Alexander zelf gemaakt had in de achtertuin van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Zij vierde toen voor het eerst haar verjaardag in het paleis.

Wat gebeurt er als prinses Amalia 18 wordt?

Volgend jaar zal prinses Amalia 18 worden, en dan zal er het een en ander veranderen voor de prinses. Zo krijgt zij vanaf haar 18e verjaardag bijvoorbeeld meer dan één miljoen per jaar. Daarvan is het grootste gedeelte bestemd voor personele en materiële uitgaven, en blijft er nog een slordige 200-300 duizend euro over voor haar inkomen. De 24 dagen in 2021 dat zij al 18 jaar is krijgt zij ook al 107.000 euro naar schatting. Het is nog niet bekend hoeveel de prinses precies zal verdienen als volwassene. De vergoeding voor 2022 wordt pas op Prinsjesdag in 2021 bepaald.

Bekijk ook:
Belgische Rambo nog steeds spoorloos

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beste manieren om zeker te zijn dat een online casino veilig is

hoe werkt euthanasie bij honden

Hoe werkt euthanasie bij honden?