verjaardag prinses amalia 2020
Saved Read later
Deel dit bericht

Een week lang verjaardag voor prinses Amalia

Prinses Amalia is op 7 december jarig, maar mag de komende week de geheel week gebruiken om haar verjaardag te vieren. Morgen wordt zij zeventien jaar. Koningin Maxima heeft laten weten dat de komende week geheel in het teken staat van de verjaardag van prinses Amalia.

Prinses Amalia verjaardag week

Dit heeft alles te maken met de coronamaatregelen. Er mogen nog maar drie bezoekers per dag komen en het koninklijke huis is, ondanks zij grootte, daar geen uitzondering op. Maar ja, er wonen nog meer mensen in het koninklijke huis, dus hoe gaan ze dat oplossen? Volgens Maxima is het heel simpel en hoeft er niet geloot te worden. Het is prinses Amalia haar verjaardag, en die moet zij kunnen vieren. Zij mag daarom elke dag drie bezoekers verwelkomen. Helaas betekent dat wel dat prinses Alexia en Ariana even geen vriendjes en vriendinnetjes mee mogen nemen. Maxima vertelt “Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie.”

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Prinses Amalia verjaardag 2019

Vorig jaar zag de verjaardag van de prinses er heel anders uit. De rijksvoorlichtingsdienst had toen een nieuwe foto van de prinses naar buiten gebracht die koning Willem-Alexander zelf gemaakt had in de achtertuin van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Zij vierde toen voor het eerst haar verjaardag in het paleis.

Wat gebeurt er als prinses Amalia 18 wordt?

Volgend jaar zal prinses Amalia 18 worden, en dan zal er het een en ander veranderen voor de prinses. Zo krijgt zij vanaf haar 18e verjaardag bijvoorbeeld meer dan één miljoen per jaar. Daarvan is het grootste gedeelte bestemd voor personele en materiële uitgaven, en blijft er nog een slordige 200-300 duizend euro over voor haar inkomen. De 24 dagen in 2021 dat zij al 18 jaar is krijgt zij ook al 107.000 euro naar schatting. Het is nog niet bekend hoeveel de prinses precies zal verdienen als volwassene. De vergoeding voor 2022 wordt pas op Prinsjesdag in 2021 bepaald.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.