Hier gaat prinses Alexia studeren

0 Shares

Prinses Alexia gaat Nederland binnenkort verlaten. De prinses gaat na de zomervakantie studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend. Op de bovenstaande video kan je de nieuwe school van prinses Alexia zien. 

Prinses Alexia zit nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasisum Sorghvliet in Den Haag, maar ze zal na de zomer niet terugkeren. De prinses verruilt namelijk haar middelbare school voor de prestigieuze school in Wales. Ze is niet de eerste Oranje die daar studeerde, haar vader – Koning Willem-Alexander – was er in de periode 1983-1985 ook student.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet jij van de Oranjes?

Heel bijzonder is de komst van prinses Alexia niet voor het United World College of the Atlantic. De school in Wales is namelijk wel gewend om koninklijk bloed over de vloer te krijgen. Naast onze koning en straks zijn dochter, zijn er namelijk nog meer royalties die daar hebben gestudeerd of nog steeds studeren. De Belgische prinses Elisabeth – de troonopvolger van koning Filip – studeerde onlangs nog in Wales, en momenteel studeert ook de Spaanse prinses Leonor daar. Zo hoeft de Nederlandse prinses zich in ieder geval niet alleen te voelen.

Prinses Alexia

Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien is het tweede kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De prinses staat tweede in de lijn van de Nederlandse troonopvolging, achter de Prinses van Oranje Amalia.

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: