buitenaards ruimteschip
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Brokstukken van ‘buitenaards ruimteschip’ gevonden op bodem oceaan

Een bekende Amerikaanse fysicus zegt bewijs te hebben gevonden van buitenaards leven. Professor Avi Loeb, directeur van de afdeling astronomie aan de Universiteit van Harvard heeft jarenlang de bodem van de Stille Oceaan afgezocht naar fragmenten van een meteoriet die in 2014 op aarde insloeg. Wat hij uiteindelijk vond is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

‘Meteoor’ Oumuamua

De professor kwam eerder in het nieuws toen hij beweerde dat meteoor ‘Oumuamua’ in 2017 op enorm hoge snelheid onze aarde passeerde. Hij stelde zelfs dat het object vaart minderde toen het langs de aarde scheerde, iets wat onmogelijk is als het om een ruimterots gaat. Loeb was er destijds van overtuigd dat ‘Oumuamua’ afkomstig is van een buitenaardse beschaving.

Ondertussen was hij bezig met het zoeken van fragmenten van een meteoriet die in 2014 in de Stille Oceaan verdween. Avi Loeb wist waar hij moest zoeken, wat hij de afgelopen jaren met veel motivatie heeft gedaan. Hij ontdekte een aantal fragmenten die naar eigen zeggen ‘van een buitenaardse beschaving’ afkomstig moeten zijn. Hij benoemt hierbij de vorm van de objecten, en de hypothese dat het een buitenaards ruimteschip betrof.

Vijftig ijzeren bollen van een buitenaards ruimteschip

Professor Avi Loeb heeft een interview aan Fox News gegeven over zijn vondst, en de theorie dat het brokstukken van een buitenaards ruimteschip kunnen zijn. Hij vond vijftig ijzeren bollen, die volgens hem afkomstig zijn uit een omgeving buiten ons zonnestelsel. De meteoriet, die hij destijds IM1 noemde, is volgens hem geen ruimterots, maar fragmenten van een buitenaards ruimteschip.

Bekijk ook:
Heeft de mens een buitenaardse oorsprong? Bouwstenen van DNA aangetroffen op meteoriet

“Gezien IM1’s hoge snelheid en abnormale materiaalsterkte moet de bron een andere natuurlijke omgeving zijn geweest dan het eigen zonnestelsel, zoals een buitenaardse technologische beschaving”, aldus Loeb in een verklaring. De ijzeren bollen zijn gemaakt van materiaal dat niet op aarde voorkomt, en lijken perfect gevormd, iets wat duidt op makelij van een intelligent wezen. De professor is ervan overtuigd dat zijn vondst het bewijs voor buitenaards leven is.

Poll Geloof jij in buitenaards leven?

Ja70%
Nee11.7%
Misschien18.3%
📊 Bekijk resultaten
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.