meteoriet
Saved Read later
Deel dit bericht

Heeft de mens een buitenaardse oorsprong? Bouwstenen van DNA aangetroffen op meteoriet

De theorie dat onze oorsprong in de ruimte ligt is terug te vinden in vele boeken, geschriften en hiërogliefen. De ene cultuur noemt het God, de andere cultuur noemt het Allah, en weer anderen noemen het onzin. Maar waar ligt onze oorsprong? Wetenschappers hebben na tientallen jaren onderzoek de broncode van het leven gevonden. In buitenaards gesteente, een meteoriet.

Bouwstenen van DNA op meteoriet

De biologische blauwdruk van levende wezens is aangetroffen in gesteente dat afkomstig is uit het heelal. Allevier de hoofdbestanddelen van DNA zijn aangetroffen op een meteoriet. Dit zou bewijs kunnen zijn dat de bouwstenen op aarde een buitenaardse oorsprong heeft. Het leven op aarde zou dus niet op aarde zijn begonnen, maar in het heelal. Volgens de wetenschappers zouden ’buitenaardse inslagen’ hebben bijgedragen aan het ontstaan van leven op aarde.

Deze biologische blauwdruk (DNA) bestaat uit vier verbindingen. Adenine, guaine, cytosine en thymine, die in vele combinaties de broncode zijn voor al het leven op aarde, waaronder dus de mens. Er zijn aanwijzingen dat deze verbindingen hebben bestaan in het heelal. Zo wordt beschreven in een studie dat op 26 april is gepubliceerd.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

meteoriet heelal

Japanse wetenschappers onderzochten buitenaards gesteente

De Japanse wetenschappers, die het onderzoek deden onder leiding van Yasuhiro Oba, hebben dus een compleet plaatje van de blauwdruk van het leven op buitenaards gesteente weten te lokaliseren. Het onderzoek werd gedaan aan de Hokkaido Universiteit in Japan.

De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications en hebben veel wenkbrauwen doen fronsen. Wat als elke religie een verbastering is van ‘dat wat van boven komt’? Het zou veel hiërogliefen in piramides verklaren, of de eeuwenoude Nazca lijnen, die alleen van boven te zien zijn. Kregen we dan toch hulp van buitenaardse wezens tijdens onze evolutie?

meteoriet nazca lijnen

Interplanetaire reizen via meteoriet

De Japanse wetenschappers die de deze ontdekking deden spreken over een doorbraak. Ze stellen dat het zelfs mogelijk is dat buitenaardse organismen interplanetaire reizen kunnen maken door ‘mee te liften’ op buitenaards gesteente dat door het heelal vliegt. Als zo’n meteoriet inslaat op een planeet, zoals aarde, dan kan het mogelijk zijn dat deze buitenaardse organismen zich onder de juiste omstandigheden kunnen ontwikkelen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Deze nieuwe bevindingen zouden volgens de wetenschappers het geheim van onze oorsprong ontrafelen. De onderzoeken gaan inmiddels verder. De NASA-missie OSIRIS-REx zal volgend jaar onaangetast materiaal uit het heelal naar aarde brengen. De onderzoekers hopen met deze monsters meer te weten te komen over onze oorsprong en over eventueel leven op een andere planeet.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

3 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.