Bestaan aliens echt? Zo komen we er het snelst achter 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Bestaan aliens echt? Zo komen we er het snelst achter

Het buitenaardse leven houdt ons bezig. Zijn we de enige mensen in dit universum? Zijn er marsmannetjes? Zweven er wezens die rond in ufo's? Is er nog een ander sterrenstelsel? Sinds de scherpe regels rondom het coronavirus zijn we meer thuis, en kijken we regelmatig naar buiten. Bij het UFO Meldpunt Nederland is dan ook een recordaantal meldingen gedaan in 2020. De meeste van deze meldingen worden herleid naar iets alledaags, maar dat lukt niet in alle gevallen. Maar hoe komen we er dan toch achter of er buitenaards leven is?

K2-155d

Volgens een Britse astronoom is het heel gemakkelijk om erachter te komen of er buitenaards leven is. Volgens hem hoeven we hiervoor alleen maar een boodschap te versturen naar K2-155 d. Naar wat? K2-155d is een planeet. Deze planeet zou potentieel een superaarde zijn. De planeet werd in maart 2018 ontdekt door Teruyuki Hirano aan het instituut voor technologie in Tokio. Door het gebruik van de juiste materialen zou het vrij gemakkelijk moeten zijn om vanaf aarde meer te weten te komen over de planeet.

De planeet zou een afmeting hebben die ongeveer 1.64 keer de aarde is. Een super-aarde dus. En het zou vloeibaar water moeten kunnen bevatten. Daarnaast zou het er een graad of 16 zijn. Prima leefomstandigheden dus.

Bekijk ook:
Is het heelal ontworpen voor leven?

Dus er is leven ergens anders?

Zoals het nu lijkt zou het dus zomaar kunnen dat we ook gewoon ergens anders kunnen leven. K2-155d dus. Niet echt een prettige naam om iedere keer maar te moeten zeggen wanneer het gaat over de planeet waar je woont. En of er daadwerkelijk leven is? Dat is natuurlijk nog maar de vraag. Het is een kwestie van tijd, veel scannen of toch maar de ruimte in. We weten immers waar we naartoe moeten. Met de verschillende ruimtereizen die er door de jaren heen zijn gedaan hebben we ook flink wat ervaring als het gaat om het bouwen van goede capsules die ons ergens heen kunnen brengen. Denk maar aan het ISS of de maanlanding.

Bestaan aliens echt? Zo komen we er het snelst achter 16

Bekijk ook:
Gaat MIRI buitenaards leven ontdekken?

Waarom moeten wij contact zoeken?

Mocht er al ergens anders leven zijn, is het het dan waard om contact te zoeken met dat andere leven? Wie zegt dat de beschaving op die andere planeet, als die er al is, zit te wachten op ons? Daarnaast is het echt ontzettend ver weg. Zo ver weg dat we er waarschijnlijk nooit levend aan zullen komen. De planeet ligt op ongeveer 267 lichtjaar bij ons vandaan. We hebben het rekenwerk voor je gedaan. 267 lichtjaar is ongeveer 9.460.528.400.000 kilometer x 267 jaar. Dus ongeveer: 2.527.763.760.000.000 kilometer.

Die afstand overbrug je natuurlijk niet zomaar even. Zelfs met het snelste ruimtevoertuig ooit afgevuurd, die een snelheid van 720.000 kilometer per uur wist te bereiken, ben je 400.774 jaar bezig om op de plaats van bestemming te komen.

Voorlopig nog maar even geen contact

Misschien is het een goed idee om die mensen, als die er al zijn, maar gewoon even met rust te laten. We kunnen de planeet vanaf de aarde redelijk goed onderzoeken, maar echt dichtbij komen we voorlopig toch niet. Is er een beschaving gaande daar? Laten we dan allereerst maar afvragen of we er überhaupt heen willen. Wellicht leven die mensen nog in de tijd van jagers en verzamelaars en worden ze helemaal koekoek als er ineens een ruimteschip op hun hunebed geparkeerd staat. Misschien zijn ze al veel verder dan wij, en kunnen ze de hele aarde opblazen vanaf hun planeet. We weten het niet, er is teveel onzeker en misschien moeten we die onzekerheid nog maar even vasthouden. Een antwoord vanaf de planeet hebben we sowieso niet binnen een paar dagen terug. Tenzij ze daar natuurlijk ook gewoon 5G telefoonnetwerken hebben. Misschien lukt het dan wel via internet.

Bekijk ook:
Top 10 waarnemingen van buitenaards leven

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.