Steeds meer UFO's gespot in Nederland 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Steeds meer UFO’s gespot in Nederland

Er worden steeds meer UFO's gespot in Nederland. Het Nederlandse UFO Meldpunt, dat alle meldingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten in kaart brengt, kreeg het afgelopen jaar een recordaantal van meldingen binnen. Is Nederland geliefd bij buitenaardse wezens of is er een andere meer logische verklaring?

Sinds 2011 houdt het Nederlandse UFO Meldpunt bij hoeveel UFO's er in ons land worden gespot. In 2020 werden er in totaal 2.013 meldingen gedaan van een UFO. Dat is een flinke toename vergeleken met de voorgaande jaren. In 2019 werden er slechts 1.413 meldingen gedaan en in 2018 kwam de teller niet verder dan 926 meldingen. Vergeleken met 2019 is het aantal meldingen met meer dan 42 procent gestegen. En in 2021 zijn er inmiddels al meer dan 35 UFO's gespot.

Waarom spotten we meer UFO's in Nederland?

Het is moeilijk om een eenduidige verklaring te geven voor de flinke stijging van het aantal UFO meldingen. De volgende factoren spelen waarschijnlijk een rol:

  • Door de coronamaatregelen en de lockdown zijn mensen veel meer thuis, waardoor ze meer tijd hebben om UFO's te spotten.
  • Er is momenteel minder vliegverkeer, waardoor rare verschijnselen in de lucht eerder opvallen.
  • Er is nu minder luchtvervuiling, waardoor bijzondere verschijnselen nu beter te zien zijn.
  • Het afgelopen jaar lanceerde veel bedrijven meerdere satellieten, waardoor er steeds meer in de hemel te zien is. En die kunnen makkelijk verward worden met iets buitenaards.
  • De website van UFO Meldpunt is bekender geworden, waardoor rare verschijnselen eerder gemeld worden. Het is dus mogelijk dat er niet zo zeer meer UFO's worden gespot, maar dat ze alleen vaker (daarna) worden gemeld.
Bekijk ook:
We zien steeds meer UFO’s!

Merendeel van de UFO meldingen heeft een logische verklaring

In 2020 kreeg het Nederlandse UFO Meldpunt ruim tweeduizend meldingen van een UFO in ons binnen. Maar, dat betekent niet dat we in Nederland regelmatig worden bezocht door aliens. De meeste meldingen zijn namelijk – verrassend genoeg – na nader onderzoek makkelijk te verklaren.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak een normaal object verwarren met een UFO. Veruit de meeste van de meldingen kunnen op deze manier verklaard worden. Bij ongeveer 25 procent van de meldingen bleek dat men eigenlijk een satelliet of het ISS ruimtestation had gezien, in plaats van een UFO. Daarnaast verwarde mensen vaak sterren, planeten, vliegtuigen, lampions of lens flares met buitenaards contact.

Bekijk ook:
Nederlandse Youtubers op zoek naar aliens en opgepakt

Hoe zien de gespotte UFO's eruit?

De meeste UFO's die in Nederland gespot worden, hebben de vorm van een bol. Ruim 35 procent van alle meldingen geeft aan dat de geziene verschijning zo'n vorm heeft. Daarnaast zagen mensen ook formatie van lichten, driehoeken, schijven, vuurballen, piramiden en andere vormen in de lucht.

Waar in Nederland worden de meeste UFO's gespot?

In het westen van Nederland komen de meeste UFO meldingen binnen. Ongeveer 17 procent van alle meldingen is afkomstig uit Zuid-Holland, 14 procent van de meldingen komt uit Noord-Holland, en uit zowel Gelderland als Noord-Brabant zijn 12 procent van de meldingen te vinden. In Zeeland spot men nauwelijks UFO's, slechts twee procent van de meldingen komt van die provincie.

Heb jij wel eens een rare verschijning in de lucht gezien? Laat het weten in de comments!

Bekijk ook:
Bestaan ze dan toch? Amerikaanse marine geeft bestaan UFO toe

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.