Bermuda
Saved Read later
Deel dit bericht

De Bermuda driehoek

Het is misschien wel de bekendste driehoek ter wereld, de Bermuda driehoek. Op deze plek verdwijnen vliegtuigen, schepen, plezierjachten en als je niet uitkijkt, verdwijn je er zelf straks ook nog in!

Dat is althans als je de verhalen gelooft, volgens de wetenschap is er niet zo veel aan de hand. In verhouding verdwijnen er ook niet meer vliegtuigen of boten dan op andere plekken. Toch spreekt de Bermuda driehoek tot de verbeelding. Hier zijn 10 weetjes over deze mysterieuze Bermuda driehoek.

De driehoek bestaat niet

De Bermuda driehoek bestaat als officieel gebied niet. Op de meeste kaarten zul je de Bermuda driehoek dan ook niet tegen komen. Wil je toch weten waar je de Bermuda driehoek kan vinden dan begin je natuurlijk bij Bermuda! Van dit eiland trek je een lijn naar Miami, Florida. Vervolgens trek je een lijn naar San Juan in Puerto Rico en sluit je af met een lijn terug naar Bermuda. Tenzij je bibber handen hebt, zie je nu een prachtige driehoek op de kaart. De Bermuda driehoek.

Bekijk ook:
8 bekende mythes ontkracht

Sinds de jaren 50

Sinds de jaren 50 gaat het in de Bermuda driehoek helemaal mis. Schepen verdwijnen, vliegtuigen verdwijnen van de radar en komen nooit meer terug. Als je de verhalen allemaal wil geloven dan kun je beter zorgen dat je nooit in de Bermuda driehoek terecht komt. Natuurlijk waren er ook al voor de jaren 50 verhalen over de Bermuda driehoek, maar sinds de jaren '50 begon het echt een ding te worden.

1945-1965

Tussen 1945 en 1965 zijn er volgens Wikipedia vijf vliegtuigen verdwenen en zonken er 10 schepen tussen 1800 en 1963. Vooral stormen welke uit het niets opsteken en binnen enkele minuten weer verdwenen zijn zien vele als de boosdoener. Vroeger was het vooral de Kraken welke de schuld kreeg. Zeemonsters dus.

Bekijk ook:
We zien steeds meer UFO’s!

Duivels

Intussen doken er vele verhalen op over de driehoek, duivels zou het er zijn. Monsters in het water, kompassen welke het niet meer doen of beginnen te tollen. Ineens was er mist en trok de Kraken je schip naar de bodem. Dat naar de bodem gaan duurt in de driehoek trouwens erg lang, sommige van de wateren zijn namelijk de diepste op aarde.

Diepste plek

Het water in de Bermuda driehoek is een van de diepste op aarde. Dit is misschien ook de reden dat schepen en vliegtuigen nooit terug gevonden zijn. Sommige plekken zijn zo diep dat het onmogelijk is voor de mens om er te komen. Ook met robots is het lastig om zo verschrikkelijk diep te gaan.

Bekijk ook:
Is het heelal ontworpen voor leven?

Gasbellen

Gasbellen krijgen ook de schuld van het verdwijnen van schepen in het gebied. Er is veel CO2 gas wat soms ineens vrijkomt uit de bodem. Het water komt vol bellen en krijgt daardoor minder draagvermogen. Schepen kunnen als ze boven een uitbarsting varen dus ineens wegzakken en zinken. Ook mega golven zouden in het gebied relatief vaak voorkomen, erg onveilig varen dus.

Magnetische vortexen

Magnetische vortexen, verschil tussen warme en koude lucht met geweldige stormen als gevolg en dikke mist. Het speelt allemaal een rol bij de verdwijning van de schepen en vliegtuigen. Instrumenten doen raar om nog maar te zwijgen over de UFO's. Typhonen, ook die kom je tegen in de duivelse driehoek.

UFO's

UFO's zijn volgens vele verantwoordelijk, ook zijn er mensen die geloven dat er een portaal is naar een andere wereld. Tijdreizen? In de Bermuda driehoek zou het zo maar kunnen. Meerdere piloten zeggen dat ze dingen zagen vliegen die ze niet konden verklaren. UFO's dus. Natuurlijk kan het ook zomaar zo zijn dat Amerika weer eens een bijzonder vliegtuig of wapen aan het testen is, maar zeg nou zelf een UFO klinkt veel leuker toch?

Bekijk ook:
Bestaan ze dan toch? Amerikaanse marine geeft bestaan UFO toe

Atlantis

Er gaan verhalen rond dat de verloren stad Atlantis in de Bermuda driehoek verloren is gegaan. Dit zou de reden zijn van al de mysterieuze dingen zoals de vortexen, de tollende kompassen en natuurlijk de verdwijningen. Volgens Plato kon je Atlantis trouwens ergens in de zee vinden, de middellandse zee! Helaas voor de Bermuda driehoek fans, die zee ligt niet in de Bermuda driehoek.

Druk

Het gebied is druk, heel druk. Er varen veel plezierboten, vliegen veel vliegtuigjes en ook gaat een van de drukste zeeroutes door het gebied. De zeeroute gaat van de Verenigde Staten naar Europa dus vrachtschepen te over. Pleziervaart komt veel voor want Bermuda ligt half in de Bahama's een eilanden groep waar je vast wel eens van gehoord hebt.

Meer verkeer betekend meer ongelukken. Volgens de wetenschap is er dan ook niet aan de hand in de Bermuda driehoek. Zou het er echt zo gevaarlijk zijn als mensen vertellen, dan zouden de zeeroutes wel verlegt zijn en zaten de Bahama's zonder toeristen. Om nog maar te zwijgen over de vele cruiseschepen welke het gebied aandoen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.