in

Bij welke loterij maak je de meeste kans op een miljoen?

De consumentenbond deed onderzoek

alphaspirit© / 123rf.com

Meedoen aan een loterij en dan zomaar even een miljoen aftikken, wie wil dat nou niet? Je hebt tegenwoordig keuze zat wanneer het gaat om kansspelen die een miljoen of meer als hoofdprijs hebben. De Consumentenbond deed een onderzoek naar de verschillende loterijen en de kans die je hebt om in de prijzen te vallen.

De grootste kans

De grootste kans om echt goed te winnen heb je bij de BankGiro Loterij. Voor je hier nu meteen helemaal enthousiast van wordt, er zitten wel wat addertjes onder het gras. Zo is de kans nog steeds maar 1 op 790.499 en staat de fiscus ook nog even handenwrijvend je op te wachten bij de uitbetaling. Je mag 30,1% kansspelbelasting aftikken op je miljoen, dus er blijft uiteindelijk nog maar € 699.000 over.

Een miljoen netto

Wanneer je echt kans wil maken op een miljoen netto is het Miljoenenspel je eerstvolgende optie. De kans dat je hier lachend wegloopt is echter aanzienlijk kleiner. De winkans is hier namelijk slechts 1 op 2,5 miljoen. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om gewoon voor het echt grote geld te gaan: de Europese Eurojackpot is maximaal 90 miljoen euro (63 miljoen netto). De kans dat je wint? Die is wel minimaal: 1 op 95.344.200.

Lees ook:
Tien wereldsterren die beroemd werden via YouTube

Staatsloterij

Maar de bekendste loterij blijft toch de Staatsloterij. Afgelopen december was hier met de Oudejaarsloterij de hoogste netto jackpot, van 30 miljoen, waarbij je kans 1 op 4,7 miljoen was. Ter vergelijking, een lot voor deze prijs was 30 euro terwijl de Euroloterij je maar 2 euro kost. Feit is wel dat je bij de Staatsloterij een winkans van 1 op 2 hebt om sowieso een prijs te winnen. Je hebt daar dan niet gegarandeerd een ‘eigen geldje’, maar je voelt je toch een beetje winnaar. De hoogste kans om echt wat te verdienen heb je echter met Krasloten 24 Karaat Cash. Voor €5 per lot heb je een kans van 1 op 4,8 om meer dan je inleg te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

Wat moet je weten over CBD olie