8 bekende mythes ontkracht 11
Saved Read later
Share

8 bekende mythes ontkracht

Mythes die ons meegegeven zijn met de paplepel. Benieuwd naar wat ze zijn? Lees dan snel verder!

De kleur rood wekt agressie op bij stieren

Het is ons allemaal wel eens verteld en je ziet het ook altijd op de televisie. Een rode lap wordt er gebruikt om de stier te laten aanvallen. Toch klopt dit beeld niet met de realiteit, want stieren kunnen namelijk de kleur rood niet herkennen.

Alcohol doodt hersencellen

Oké te veel alcohol is natuurlijk niet gezond, maar het beweerde feit dat ze hersencellen zouden doden is eerder een fabeltje. Wel is het zo dat een grote consumptie van alcohol ervoor kan zorgen dat nieuwe hersencellen niet kunnen groeien. Toch is dit enkel in uitzonderlijke gevallen. Je hoeft dus nog niet meteen al de alcohol uit je leven te bannen!

Bekijk ook:
Hoeveel geld besteed jij wekelijks aan boodschappen?

De smaken liggen op verschillende delen van je tong

Elke plek op onze tong zou een andere smaak bevatten. Misschien heb je dit, net zoals ik, meer dan eens uitgeprobeerd. Verloren moeite blijkt dus, want onze smaakpapillen liggen over heel onze tong verspreid!

Bliksem kan nooit twee keer op dezelfde plek inslaan

Als kind is je vast wel al eens verteld dat bliksem nooit twee keer op dezelfde plek inslaat. Nu zal ik je toch moeten teleurstellen, want bliksem kan dus effectief twee keer op dezelfde plek inslaan, en dat gebeurt zelfs vaak! Zo zijn hoge wolkenkrabbers, zoals de empire state building, vaak het doelwit van een blikseminslag, en dit meerdere keren per jaar.

8 bekende mythes ontkracht 12

De Chinese muur is zichtbaar vanuit de ruimte

Geen enkele menselijke constructie is zichtbaar vanuit de ruimte, zelfs niet de Chinese muur. Wat je wel kunt zien zijn de lichtjes van verschillende grote steden.

Einstein faalde in wiskunde

Om mensen op te beuren wordt er vaak over het leven van Einstein verteld. Deze genie zou namelijk slecht geweest zijn in wiskunde, maar ondanks dat uitgegroeid zijn tot de legende van vandaag. Dit voorbeeld heeft veel mensen geïnspireerd. Jammer genoeg moet ik nu deze mooie leugen doorprikken met de waarheid: Einstein was altijd uitstekend in wiskunde! Het is wel zo dat hij gefaald heeft in een toelatingsexamen.

Bekijk ook:
Wat gebeurt er met je lichaam als je ouder wordt?

Een slaapwandelaar mag je niet wekken

Mocht je ooit iemand betrappen op slaapwandelen, dan mag je hem zeker wel wekken! Oké de slaapwandelaar zal waarschijnlijk wel verschieten, maar het is niet gevaarlijk zoals vele mensen beweren. Het zal zelfs veel gevaarlijker zijn om een slaapwandelaar gewoon zijn gangetje laat gaan.

Goudvissen hebben een geheugen van 3 seconden

Goudvissen zijn misschien niet de slimste wezens op deze planeet, maar dat ze een geheugen van 3 seconden zouden hebben klopt niet! Goudvissen hebben een geheugen van ongeveer 3 maanden.

Share
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

805

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.