We zien steeds meer UFO’s! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

We zien steeds meer UFO’s!

Of het nu komt door de drastische afname van het reguliere vliegverkeer of door de vele satellietlanceringen, er valt ons steeds vaker iets op aan de hemel dat we even niet kunnen plaatsen en als ongeïdentificeerde vliegende objecten de boeken in laten gaan.

De eerste vijf maanden van 2020 waren er in Nederland alleen al 921 meldingen, met april als een absolute topmaand: 300 mensen deden een melding, waarbij de meeste uit de provincie Zuid-Holland afkomstig waren.

Satellietlanceringen

We zien steeds meer UFO’s! 14Veel van deze meldingen zijn volgens het UFO Meldpunt Nederland te verklaren door satellietlanceringen. Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van het Starlink-project, waarbij een satellietnetwerk voor internettoegang wordt opgebouwd. Hiervoor worden per keer zo’n zestig satellieten tegelijk gelanceerd, die er vervolgens uitzien als een trein van lichtjes die door de nachtelijke hemel beweegt. Voor sommige mensen is dit echter een vloot van UFO’s die langs de aarde scheert. Inmiddels zijn er al zeven lanceringen geweest, die vervolgens voor 39% van de meldingen heeft gezorgd.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Amerikaanse video’s als aanjager voor meldingen

Wanneer overheidsinstellingen zich ook met UFO-meldingen gaan bemoeien wordt het natuurlijk menens. Het Amerikaanse Pentagon gaf eind april een drietal video’s vrij, die ook al langer op het internet circuleerden. Voor veel mensen een teken om het UFO-fenomeen serieuzer te nemen en een lagere drempel om een waarneming ook daadwerkelijk te melden.

Meer dan negenduizend meldingen

Sinds de oprichting van het UFO Meldpunt Nederland zijn er tot op heden meer dan negenduizend meldingen gedaan van ongeïdentificeerde vliegende objecten.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.