geld
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze onverwachte dingen bij jou thuis zijn bizar veel geld waard

In deze barre tijden willen we allemaal geld besparen, en als het liefst een extra centje bijverdienen. We hebben het al gehad over dingen die je gratis krijgt op je verjaardag, maar je kunt ook spullen verkopen om dat extra stukje maand te overleven. Wij hebben dingen gevonden die bizar veel geld waard zijn, en jij misschien wel in huis hebt liggen. We zetten er een aantal op een rijtje.

Oude elektronische apparaten

Heb jij nog ergens een oude Nintendo Gameboy in een lade liggen? Dan tikken verzamelaars zomaar 2300 euro af. Ook oude Apple producten zijn erg in trek. Wist je dat een model van een van de eerste Apple computers zomaar 500.000 euro op kan leveren? Duik dus maar even op zolder om te kijken of je er oude apparaten hebt liggen.

McDonald’s Happy Meal-speelgoed

Als je de Happy Meal-speeltjes die je vroeger als kind kreeg hebt bewaard, dan kan dat zomaar een extraatje voor in je portemonnee opleveren. Een complete set uit 2014 levert honderden euro’s op, en wat dacht je van een set van voor 1974? Verzamelaars tikken er zo duizenden euro’s voor neer.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

happy meal geld

Teddyberen

We hebben het dan niet over een normale Teddybeer, maar de echte Teddyberen van het merk Steiff. Als je er eentje hebt dan kun je een wereldreis maken, want de Teddybeer met kruik is in goede staat 28K waard, en de special-edition die ter nagedachtenis is gemaakt voor de Titanic maar liefst 120.000 euro.

Barbiepoppen

Barbiepoppen zijn al decennia mateloos populair, en tijdloos. Sommige zijn echte collectors-items geworden, en dus heel veel geld waard. Perfect bewaard in doos worden ze zonder moeite getaxeerd op tienduizenden euro’s. Op een speciale website kun je zien welke poppen worden aangeboden, en naar welke poppen wordt gezocht. Terug naar zolder dus!

barbie geld

Stripboeken

We hebben allemaal stripboeken gelezen vroeger, en sommige exemplaren zijn bizar veel geld waard. De allereerste Superman leverde ooit 2,7 miljoen op. Dus de nummer 1 van elke editie moet je even afstoffen. De eerste drukken van Suske en Wiske kunnen ook heel veel geld opleveren, dus ga er maar even lekker voor zitten.

Bekijk ook:
Tips om te besparen: Met deze tips is besparen eenvoudiger dan je denkt!

Furby’s

Furby’s waren ooit uitermate populair, en werden massaal gekocht. Ze zijn nu echte helden geworden, en vooral als je het fluffy-diertje nog nooit uit de verpakking hebt gehaald. Heb je een Furby in doos op zolder liggen? Dan kun je zomaar 1000 euro op je rekening bijschrijven.

VHS Disney videobanden

We keken vroeger naar Disney-films op VHS videobanden. We hadden toen nog geen Disney+ of Blu Ray-discs. Sommige van deze videobanden zijn echte collectors-items geworden waar veel geld voor wordt betaald. Vooral de tapes die tussen 1980 en 1990 werden geproduceerd kunnen geld opleveren, dus kijk maar even in de schuur of je ze nog in de kast hebt staan.

videobanden disney geld

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.