pil
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouw stopt met de pil: krijgt plotseling gevoelens voor vrouwen

We kregen recentelijk een opmerkelijk nieuwsbericht onder ogen. Een vrouw claimt dat ze lesbisch is geworden nadat ze stopte met de anticonceptiepil. Ze zegt dat het stoppen met de pil haar ‘seksuele oriëntatie dusdanig in de war heeft gebracht, dat ze plotseling gevoelens kreeg voor vrouwen’. Wij zochten op of dat daadwerkelijk mogelijk is, en de resultaten zijn verrassend.

Van hetero naar lesbisch door stoppen met pil

Tessa Bona is naar eigen zeggen helemaal omgedraaid in haar keuze van seksualiteit toen ze stopte met de pil. De 30-jarige Australische laste een pauze in tijdens haar relatie met haar toenmalige vriend, waarna ze stopte met de pil. Na verloop van tijd begon ze romantische gevoelens voor vrouwen te krijgen, iets wat ze als zeer verwarrend ervoer. Ze was nog nooit eerder op romantisch vlak aangetrokken geweest door vrouwen. (We hebben wat Instagram-foto’s van Tessa en haar huidige vriendin in dit artikel verwerkt).

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Ze vertelde tegen een lokale nieuwszender dat ze op dat moment besefte dat ze vrouwen nog nooit een kans heeft gegeven op dat gebied, dus besloot ze haar hart te volgen en een date met een vrouw te overwegen. Toen ze de eerste date met een vriendin had gehad werd ze er steeds meer van overtuigd dat ze liever een vrouw als levenspartner wilde, en werden mannen voor haar steeds minder interessant.

Wetenschappelijk onderzoek

Nu vraag je jezelf af; was ze eigenlijk niet al die tijd al lesbisch, maar ontkende ze dat voor zichzelf? Nou, dat hebben we onszelf ook afgevraagd, en zijn op onderzoek uitgegaan. We hebben het web afgezocht met de vraag of het mogelijk is dat de seksuele voorkeur van vrouwen verandert als ze stoppen met de pil. De resultaten zijn opmerkelijk, want er schijnt dus daadwerkelijk een verband te zijn.

In het wetenschapsblad Time vonden we een artikel waarin een onderzoek staat dat stoppen met anticonceptie invloed kan hebben op de seksuele voorkeur van vrouwen. Veel vrouwen zijn openlijk biseksueel, maar geven op romantisch vlak de voorkeur aan een man. Die voorkeur kan dus veranderen, zo wijst een studie uit. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat bij 118 stellen, de helft van de vrouwen minder interesse kregen in het mannelijke geslacht nadat ze waren gestopt met de pil.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.