Bitcoin
Saved Read later
Deel dit bericht

Decentrale geldmarkten begrijpen – de rol van Bitcoin

Er zijn gecentraliseerde geldmarkten en gedecentraliseerde geldmarkten. Een gedecentraliseerde geldmarkt functioneert dus zonder een centrale juridische autoriteit of financiële instelling. Op de gedecentraliseerde geldmarkt kan dus alleen de oorspronkelijke gebruiker van een rekening geld opnemen dat is gestort door geldschieters en leners. Bovendien zou een gezonde economie onbenut kapitaal aan het werk moeten kunnen zetten, zodat mensen geld kunnen lenen om hun bedrijf te laten groeien en om hun uitgaven te betalen. Ook zou een gezonde economie anderen in staat moeten stellen hun financiële activa uit te lenen en winst te maken om hun spaargeld te vergroten. Dus als u op zoek bent naar een gerenommeerd handelsplatform. je moet overwegen om granimator te bezoeken.

Eenvoudiger gezegd is een geldmarkt een platform dat leners en uitleners naadloos met elkaar verbindt. In de loop der tijd zijn deze geldmarkten veranderd. Hun doel is echter in de loop der tijd hetzelfde gebleven. Leners gebruiken de geldmarkten om toegang te krijgen tot een kortlopende lening om hun favoriete valuta te lenen terwijl ze een andere valuta of activa als onderpand inbrengen. Dit onderpand is essentieel als de lener zijn schulden niet terugbetaalt. Uiteindelijk, als de lener de schulden niet terugbetaalt, wordt het onderpand verkocht om de geldschieter zijn schulden terug te betalen. De lener kan echter het onderpand krijgen als hij de verplichting nakomt en betaalt.

Bekijk ook:
Memeinator stimuleert de meme coin rally terwijl Ethereum ETF wacht op het oordeel in mei

Bovendien betalen kredietnemers een vergoeding in de vorm van een jaarlijkse rentevoet om werkkapitaal van kredietverstrekkers te kunnen lenen. De rentevoet is een functie van vraag en aanbod om ervoor te zorgen dat er voldoende liquiditeit beschikbaar is voor leners en uitleners.

Maar met de opkomst van gedecentraliseerde financiering, stellen gedecentraliseerde geldmarkten gebruikers in staat om Bitcoins te openen, te lenen en uit te lenen met elke internetverbinding.

Een gedecentraliseerde geldmarkt is een zelfgestuurde structuur die wordt beheerd door een slim contract en wordt aangedreven door blockchaintechnologie. Hieronder volgen enkele voordelen van gedecentraliseerde geldmarkten.

Niet-directief

In een gecentraliseerde geldmarkt zijn de fondsen in handen van de centrale poortwachter. En dat kan een overheid of een financiële instelling zijn. In een gedecentraliseerde geldmarkt hebben leners en uitleners echter volledige controle over hun geld. Geen centrale autoriteit in een gedecentraliseerde geldmarkt controleert hoe mensen geld uitgeven. Ook volgen gedecentraliseerde geldmarkten de vooraf bepaalde logica van on-chain slimme contracten, waardoor de zekerheid wordt geboden dat fondsen niet kunnen worden misbruikt. Bovendien hebben gebruikers in een gedecentraliseerde geldmarkt volledige controle over wanneer en hoe zij hun geld kunnen opnemen.

Crypto

Vereist geen toestemming

Gedecentraliseerde geldmarkten hebben slimme contracten; gebruikers kunnen dus zonder toestemming deelnemen, omdat zij geen toestemming hoeven te vragen. Daarom kunnen gebruikers met toegang tot het internet, met toestemmingsvrije gedecentraliseerde geldmarkten, winst maken en werkkapitaal lenen met minimale eisen en problemen.

Bekijk ook:
Baanbrekende presale: Bitcoin Dogs biedt de allereerste BRC-20 ICO aan

Ook helpt het permissievrije aspect van gedecentraliseerde geldmarkten een bredere gebruikersbasis te creëren, met inbegrip van de niet-bancaire bevolking. Mensen in onderontwikkelde landen hebben geen toegang tot banken, maar met deze virtuele valuta kan iedereen transacties verrichten. Zolang u toegang hebt tot internet en een smartphone bezit die u kunt bedienen, kunt u deze elektronische valuta gemakkelijk verhandelen op een gedecentraliseerde geldmarkt.

Te veel zekerheden

Traditionele financiële systemen werken met onderpand en fractionele reserves, waarbij gebruikers meer geld kunnen lenen dan zij in onderpand geven. Anderzijds werkt een gedecentraliseerde geldmarkt op een overgekochte manier. Dat betekent meer onderpand storten dan wat iemand leent. En als een lener zijn schuld niet nakomt, wordt zijn onderpand geliquideerd. Kredietgevers hebben dus een hogere mate van zekerheid door van kredietnemers te verlangen dat zij hun onderpand verstrekken.

Conclusie

Een gedecentraliseerde geldmarkt helpt om een einde te maken aan de controle van één enkele entiteit en vermindert de punten van mislukking. Een van de vele voordelen van een gedecentraliseerde geldmarkt is dat systeemcomponenten kunnen samenwerken. Daarom speelt Bitcoin een enorme rol in een gedecentraliseerde geldmarkt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

974

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.