5 crypto trends om in de gaten te houden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 crypto trends om in de gaten te houden

Crypto en blockchain: het blijft een fascinerende wereld die constant in beweging is. Elk jaar weer duiken er nieuwe ontwikkelingen en innovaties op. Nu we midden 2024 leven, is het een mooi moment om vooruit te kijken. Wat gaat de rest van het jaar ons brengen? Welke trends bepalen de richting van de markt? Hieronder zetten we een aantal ontwikkelingen op een rij die je zeker moet volgen.

 1. NFT’s is niet meer alleen voor kunstkopers
  Met NFT’s wordt ook steeds meer geëxperimenteerd. Deze unieke, verhandelbare tokens op de blockchain zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen van alles vertegenwoordigen, van digitale kunst tot in-game items en zelfs virtueel onroerend goed.Wat we nu zien is dat steeds meer bedrijven de potentie van NFT's ontdekken. Neem luxemerken die ermee kunnen aantonen dat een product authentiek is. Of game-ontwikkelaars die er unieke items in hun spellen mee maken. Volgens kenners als Deloitte en Morgan Stanley gaat dit een belangrijk onderdeel van de markt worden.
 2. Je digitale spaarpot laten groeien door crypto lending
  Crypto lending wordt steeds populairder. En dat is logisch, want het is een aantrekkelijk concept. Als je Bitcoin of Ethereum in je digitale portemonnee hebt dan kun je die uitlenen aan iemand anders en daar een mooie rente over krijgen. Soms wel meer dan 10% per jaar! Dat is nogal wat, zeker als je bedenkt dat je gewoon eigenaar blijft van je digitale muntjes.Het hele proces gaat grotendeels automatisch via slimme contracten op de blockchain. Ideaal voor wie op zoek is naar passief inkomen, zonder te moeten handelen. Maar let op: er kleven wel behoorlijke risico's. Je kunt je geld kwijtraken als de markt instort of als de lener niet terugbetaalt. Dus wees erg voorzichtig, en lees je zeer goed in de materie in, mocht je overwegen om je met het uitlenen van je cryptovaluta bezig te gaan houden.
 3. Samenwerking via blockchain-bruggen
  Nog zo'n ontwikkeling om in de gaten te houden zijn blockchain-bruggen. Hierin leren verschillende blockchains steeds beter met elkaar te communiceren. En dat opent een wereld aan mogelijkheden. Stel je voor: je kunt straks naadloos waarde en data overdragen tussen ketens als Ethereum, Binance Smart Chain en Solana. Dat maakt veel nieuwe toepassingen en diensten mogelijk die de kracht van meerdere blockchains benutten.5 crypto trends om in de gaten te houden 14
 4. Groene crypto voor een betere wereld
  Minen van crypto's is helaas helemaal niet milieuvriendelijk. Het kost veel energie door alle rekenkracht die nodig is op een groot aantal servers die bezig zijn met het minen, en brengt helaas een hoop CO2-uitstoot met zich mee. Dat botst met de klimaatdoelen die zijn opgesteld.
  Gelukkig zien steeds meer mensen in de industrie dat dit anders moet en ook kan. Er komen meer initiatieven om crypto duurzamer te maken. Laten we hopen dat deze trend in 2024 nog veel meer vaart krijgt.
 5. Het veelbelovende huwelijk tussen AI en crypto
  De combinatie tussen AI en crypto klinkt misschien een beetje als sciencefiction. Maar zal een grote impact teweeg brengen. We zien nu al projecten die AI-algoritmes inzetten om betere voorspellingen te doen over de markt. Of om handelssystemen te automatiseren.
  Maar dat is nog maar het begin. Bedenk maar eens wat er mogelijk is als je de kracht van AI en de veiligheid van blockchain slim combineert. Zelfstandig werkende organisaties bijvoorbeeld, die slim beslissingen nemen en automatisch contracten afsluiten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit heeft de potentie om in de toekomst een echte hype te worden. Sowieso staat AI natuurlijk enorm in de spotlight de laatste paar jaar, en is AI op zichzelf genomen al veelbelovend.

Andere zaken die het vermelden waard zijn

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen gaande in de wereld van crypto en blockchain. Neem gedecentraliseerde financiën ofwel DeFi. Deze sector blijft gestaag groeien nu de financiële sector er ook volop in investeert.

Helaas zien we ook de schaduwkanten. Fraude en oplichting blijven een probleem. Kijk maar naar de ellende met Terra en FTX. Dat soort schandalen schaadt het vertrouwen in de hele industrie. En vergeet de juridische kant niet. Toezichthouders als de SEC treden steeds harder op tegen wilde crypto-cowboys. Tegelijkertijd worden er mondjesmaat dingen als spot-bitcoin ETF's goedgekeurd. Regelgeving blijft noodzakelijk, en kwaadwillende partijen doen doorlopend hun best om die nieuwe regelgeving weer te omzeilen.

Ondertussen blijven slimme bonafide bedrijven investeren in blockchain. Voor allerlei nuttige onderwerpen, zoals het beheren van documenten, het volgen van producten in de toeleveringsketen en het automatiseren van contracten. 2024 belooft hoe dan ook een enerverend vervolg te krijgen voor iedereen die iets met crypto en/of blockchain doet of wilt gaan doen. Er staat een hoop te gebeuren, zowel positief als negatief. Deze markt is een markt die razendsnel evolueert en waarin je alert moet blijven.

Of je nu geld wilt verdienen met crypto lending, de nieuwste NFT-hype wilt volgen of gewoon benieuwd bent wat AI gaat losmaken: het is absoluut de moeite waard om deze ontwikkelingen te volgen. Want één ding is zeker: saai gaat het niet worden. Op Bitcoindaily.nl staan nog veel meer crypto en Bitcoin trends beschreven. Onder andere kun je het laatste nieuws over Bitcoin lezen, maar ook wordt je geüpdatet wat betreft de beste investeringsmogelijkheden omtrent Bitcoin.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

109

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.