Bitcoin ETF's zien kapitaal uitstromen na recordreeks van 19 dagen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bitcoin ETF’s zien kapitaal uitstromen na recordreeks van 19 dagen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF's) hebben voor het eerst in 19 handelsdagen weer kapitaal zien uitstromen. Deze ontwikkeling markeert het einde van de langste positieve handelsreeks sinds de lancering van deze fondsen in januari. Tegelijkertijd heeft de Bitcoin koers enkele procenten ingeleverd, wat voor extra nervositeit op de cryptomarkt zorgt.

Bitcoin ETF's verliezen $64,9 miljoen

Uit data van Farside Investors blijkt dat de Bitcoin-fondsen gisteren $64,9 miljoen aan kapitaal hebben verloren. Dit markeert de eerste rode handelsdag sinds 13 mei en komt hard aan na een indrukwekkende instroomreeks van 19 dagen, die de fondsen meer dan $4 miljard opleverde. Het vorige record stond op 16 positieve handelsdagen op rij, gevestigd eind januari/begin februari.

Niet alle fondsen leden verlies. BlackRock en Bitwise waren de enigen die meer kapitaal binnenhaalden dan ze verloren. BlackRock zag een bescheiden netto-instroom van $6,3 miljoen, terwijl Bitwise de grootste instroom noteerde met $7,6 miljoen. Daarentegen presteerde Grayscale's GBTC het slechtst, met een verlies van $39,5 miljoen.

Toekomstige verwachtingen voor bitcoin ETF's

Het is nog onduidelijk of de recente uitstroom het begin is van een langere negatieve handelsreeks. De tegenvallende resultaten vormen een groot contrast met de prestaties van vorige week, toen de fondsen nog $1,83 miljard aan kapitaal wisten binnen te halen. Beleggers zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden om te bepalen of deze trend zich zal voortzetten of dat de positieve instroom weer zal terugkeren.

Bitcoin koers onder druk

De Bitcoin koers volgde de neerwaartse trend van de ETF's en daalde aanzienlijk. Na zich dagenlang boven de $69.000 te hebben gehouden, zakte de koers vannacht onder dit belangrijke niveau. De prijs bereikte een dieptepunt van $67.600 en beweegt zich momenteel slechts iets daarboven.

Het sentiment op de cryptomarkt heeft hierdoor een flinke dreun gekregen. Bitcoin ligt nu gevaarlijk dicht bij het cruciale steunniveau van $67.000. Als de bulls hier niet hun kracht kunnen tonen, dreigt een verdere daling richting $64.000.

Conclusie

De recente uitstroom van kapitaal uit Bitcoin ETF's en de daling van de Bitcoin koers hebben de cryptomarkt opgeschrikt. Beleggers speculeren nu over de mogelijke voortzetting van deze neerwaartse trend. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of deze dip tijdelijk is of het begin van een langere neerwaartse beweging. Het blijft afwachten of de positieve dynamiek van de afgelopen weken kan worden hervat of dat er zich een nieuwe fase van onzekerheid aandient voor Bitcoin en zijn ETF's.

87

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.