Hong Kong zet in op Ethereum ETF's 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hong Kong zet in op Ethereum ETF’s

Financiële instituties in Hong Kong zijn volop bezig met het ontwikkelen en uitgeven van Ethereum (ETH) exchange-traded-funds (ETF’s), voordat de Verenigde Staten dit kunnen doen. Hiermee wil de stad haar dominantie in de cryptomarkt vastleggen.

In de Verenigde Staten werden Bitcoin ETF’s reeds erg succesvol gelanceerd in januari dit jaar, met een aanzienlijke toename in hun waarde en interesse van beleggers. Ook op de algemene crypto  markt is dit enthousiasme merkbaar, met heel wat altcoins die in waarde zijn gestegen.Hong Kong wil hierop inzetten en deze groeiende interesse overhevelen naar hun eigen crypto-beleggingsproducten.

De race naar ETH-ETF’s

Hong Kong heeft doorheen 2023 veel vooruitgang geboekt op het vlak van cryptoregulering, met als doel om zich te positioneren als een kernspeler op het vlak van innovatie in web3 en digitale activa. De stad is reeds begonnen met het aanvaarden van voorstellen voor hun eigen Bitcoin spot ETF’s in december 2023, maar heeft tot heden nog geen dergelijke producten kunnen lanceren. Dit vormt een probleem voor Aziatische beleggers, die vrezen dat de Verenigde Staten te veel macht zullen krijgen in de cryptomarkt.

Om verdere ongelijkheid weg te werken, zijn financiële bedrijven in Hong Kong nu begonnen met voorbereidingen voor de lancering van Ethereum ETF’s, met als doel om een competitief voordeel te halen en de macht van de regio in de globale cryptomarkt te versterken. Er is immers heel wat enthousiasme voor cryptobeleggingen in de stad, wat voornamelijk zichtbaar is in de sterke groei van Bitcoin futures ETFs.

Bovendien, gezien de algehele positieve ontwikkelingen in de acceptatie van cryptocurrencies en de infrastructuur die rond Ethereum wordt gebouwd, zou dit Ethereum kunnen positioneren als een sterke kandidaat voor aanzienlijke waardetoename op de korte tot middellange termijn. Dus, als men zich afvraagt welke gaat stijgen, wijzen vele indicatoren naar Ethereum als potentiële stijger.

VSFG

Een grote speler op de markt en een mogelijke winnaar in de Ethereum-ETF-race is Venture Smart Financial Holdings Ltd (VSFG). In ons land is dit bedrijf minder bekend, maar in Hong Kong heeft VSFG een prominente plek in de financiële sector. Het bedrijf gaf aan dat ze een Ethereum ETF gaan lanceren in het tweede kwartaal van dit jaar, mits ze een succesvolle lancering van Bitcoin ETFs in het eerste kwartaal kunnen uitvoeren.

VSFG is bijlange niet het enige bedrijf dat interesse toont in een ETH-ETF te lanceren, en de kans bestaat dus dat er een “fee war” zal ontstaan in Hong Kong, waarbij de beleggingsbedrijven tegen elkaar opbieden om de dominante positie te veroveren, wat mogelijk kan resulteren in lagere transactiekosten voor beleggers.

Naar verwachting zal de introductie van deze Ethereum-ETFs heel veel kapitaal naar de regio halen, wat de positie van Hong Kong in het globale financiële landschap alleen maar zal versterken. Of ze deze positie ook zullen innemen in de wereldwijde cryptomarkt, valt nog even af te wachten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

122

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.