Relatiegeschenken trends van 2023
Saved Read later
Deel dit bericht

5 relatiegeschenken trends van 2023

2023 lijkt voor ondernemers een uitdagend jaar te worden. Het ligt namelijk in de lijn der verwachting dat consumenten de hand op de knip houden. Bedrijven zetten hierdoor minder om en moeten mogelijk in de kosten snijden. Daarbij is het uiteraard ook erg belangrijk om je huidige klanten én personeel te behouden.

Hoe je je huidige klanten en personeel kunt behouden? Dat doe je met de juiste relatiegeschenken. De juiste relatiegeschenken zijn praktisch, van meerwaarde en ook nog duurzaam. Mocht je nog geen idee hebben welke relatiegeschenken je dit jaar gaat geven, volg je het beste onderstaande trends op.

Duurzaamheid

Alle relatiegeschenken die je in 2023 geeft, zouden duurzaam moeten zijn. Wist je bijvoorbeeld dat plastic bekers op de werkvloer niet meer toe gestaan zijn? Kies daarom voor mokken bedrukken en geef dit praktische cadeau aan al je klanten. Uiteraard is dit ook een prima cadeau om aan je eigen personeel te geven.

Thuiswerkplek faciliteren

Zijn jouw werknemers ook meer en meer vanuit huis aan het werk? Verstandig. Dit bespaart jou, als ondernemer, kosten. Ook komt dit bij veel werknemers de algehele productiviteit ten goede. Om dit verder te versterken, is het aan te raden om relatiegeschenken voor de thuiswerkplek te geven. Je kunt hierbij denken aan allerlei soorten giveaways en handige kantoorartikelen. Het is mogelijk om deze artikelen met je eigen bedrijfsnaam en/of logo te bedrukken.

Wil je het voor je personeel nog persoonlijker maken? Kies er dan voor om de naam van je personeelslid op het product te laten bedrukken. Daarmee laat je zien dat je écht je best hebt gedaan om een origineel relatiegeschenk te geven.

Focus op gezondheid

In de huidige maatschappij ligt de focus op duurzaamheid en gezondheid. Wil je dat met je bedrijf ook uitstralen? Leg dan bij je relatiegeschenken de focus op gezondheid. Wil je bijvoorbeeld je personeel stimuleren om meer in beweging te komen? Kies dan voor een bidon bedrukken met daarop de naam van je personeelslid. Hiermee stimuleer je hem/haar om meer in beweging te komen.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor je personeel. Het is ook aan te raden om voor je klanten en/of leveranciers een dergelijk relatiegeschenk te geven.

Medewerkers motiveren

Bij het uitkiezen van een goed relatiegeschenk moet je goed naar de ontvangers kijken. Ben je specifiek op zoek naar een relatiegeschenk voor je medewerkers? Dan is het leuk om een product te verzinnen waarmee je hen motiveert. Dit is uiteindelijk in je eigen belang, maar je verhoogt hiermee ook de betrokkenheid bij je personeel.

Hoe je dit kunt doen? Dit doe je onder meer door unieke relatiegeschenken te geven. Wil je bijvoorbeeld een tas bedrukken voor al je personeelsleden? Zorg er dan voor dat elk personeelslid een originele bedrukking op zijn/haar tas terugvindt. Op die manier spreek je je waardering uit naar je werknemers. Ongemerkt motiveert dit de meeste van je medewerkers absoluut.

Employer branding

De laatste trends draagt de Engelse term ‘Employer Branding’. Naar het Nederlands vertaald komt dit neer op ‘werkgeversmerk’. Oftewel: iets dat jouw onderneming onderscheidend maakt voor huidig én potentieel personeel.

Bij employer branding draait het onder meer om het creëren van een aangename werkplek. Dit doe je door de juiste relatiegeschenken te geven, maar ook door alle andere randzaken op orde te hebben. Bedruk premiums voor je personeel, geef hen alles wat ze nodig hebben en start een goede wervingscampagne. Door ook bij die campagne de juiste relatiegeschenken te gebruiken, is de kans groot dat je het juiste personeel aantrekt.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.