Wordt de Ethereum ETF goedgekeurd?
Saved Read later
Deel dit bericht

Crypto-wereld in spanning: beslissing Ethereum ETF op handen

De spanning is te snijden in de wereld van cryptocurrency, met nog maar één dag te gaan voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een beslissing moet nemen over de invoering van de eerste spot Ethereum Exchange-Traded Funds (ETFs) in de VS. De afgelopen dagen zagen een stroomversnelling in activiteiten nadat verschillende uitgevers, waaronder grote spelers als Fidelity en VanEck, hun bijgewerkte aanvragen indienden.

Cruciale aanpassingen in de aanvragen

De aanvragen ondergingen significante wijzigingen op het laatste moment, voornamelijk het wegstrepen van de mogelijkheid om Ethereum te ‘staken'. Deze wijziging is waarschijnlijk ingegeven door bedenkingen van de SEC, die gestakede ether potentieel als een effect ziet. Dit zou de regelgevende goedkeuring kunnen compliceren.

Waarom deze ETFs belangrijk zijn

Een goedgekeurde Ethereum ETF zou deuren openen voor institutionele beleggers en individuele beleggers die blootstelling aan Ethereum zoeken zonder directe aankoop van de cryptocurrency. Dit kan niet alleen de toegankelijkheid en adoptie van Ethereum vergroten, maar ook potentiële nieuwe investeringen in de cryptomarkt stimuleren.

Een race tegen de klok

Met de deadline die vandaag om 16:00 uur Nederlandse tijd verstrijkt voor de laatste aanpassingen, neemt de druk op de SEC toe. Analisten zoals Eric Balchunas van Bloomberg suggereren dat gezien de snelheid van de indieningsprocedure, er een kans is dat de SEC al snel na de deadline een besluit zal aankondigen.

Voorzichtig optimisme heerst

Hoewel de recente wijzigingen het vertrouwen hebben vergroot, blijft er een voorzichtigheid in de lucht hangen. De cryptomarkt is bekend met zijn volatiliteit en onzekerheden, en hoewel de goedkeuringskansen zijn verbeterd, is het geen gegarandeerde uitkomst. De beslissing kan nog steeds uitgesteld worden naar latere deadlines in de zomer.

Bekijk ook:
Gratis online cursus bitcoin & technische analyse academy

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

110

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.