Online traden: Jouw weg naar een gevulde spaarpot? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Online traden: Jouw weg naar een gevulde spaarpot?

Steeds meer ouderen klagen over een te laag AOW of een laag pensioen. De boodschappen worden steeds duurder en men kan nauwelijks nog hun boterham dik beleggen. Dit is natuurlijk de nachtmerrie van elke werkende Nederlander. Je hebt je leven lang hard gewerkt, zodat je met je pensioenleeftijd zorgeloos kunt genieten. Als je tijdens je pensioen elk dubbeltje moet omdraaien, dan is dit natuurlijk niet zorgeloos genieten van je oude dag. Steeds meer Nederlanders kiezen er daarom voor om extra te sparen voor hun oude dag. Je kunt dit doen door extra te werken en deze inkomsten op een spaarrekening te plaatsen, maar er is nog een veel efficiëntere manier. Wist je namelijk dat je ook flinke winsten kan maken, door te handelen in cryptocurrency's?

Handelen in cryptocurrency

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om te handelen in cryptocurrency. Dit is natuurlijk helemaal niet gek, want het is inmiddels al vaak genoeg gebleken, dat het een efficiënte manier is van spaargeld opbouwen. Je hoeft geen extra uren te maken bij je werkgever, maar kunt gemakkelijk in je vrije tijd handelen in crypto. De laagdrempeligheid en de positieve effecten, hebben ervoor gezorgd dat handelen in cryptocurrency, steeds populairder is geworden.

Je hebt vast al eens iemand in je omgeving horen praten over handelen in crypto. Heb je er weleens van gehoord, maar ben je er nog niet erg bekend mee? Dan leggen we je graag uit wat je kunt verwachten van handelen in crypto.

Bekijk ook:
Crypto-wereld in spanning: beslissing Ethereum ETF op handen

Wat houdt handelen in cryptocurrency in?

Handelen in cryptocurrency is eigenlijk helemaal geen lastig begrip. Het gaat om het kopen, verkopen en ruilen van digitale valuta's, via online platforms. Cryptocurrency's zijn gedecentraliseerde digitale activa, die gebruikmaken van cryptografie, voor de beveiliging en controle van de transacties. Enkele bekende voorbeelden van cryptocurrencies zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin.

Wanneer je wil handelen in cryptocurrency, dan kun je dit doen op speciale cryptocurrency beurzen waar gebruikers hun digitale activa kunnen verhandelen. Op deze beurzen kun je als handelaar profiteren van prijsvolatiliteit door cryptocurrency's te kopen wanneer de prijs laag is en te verkopen wanneer deze stijgt. Bovendien bestaan er ook verschillende handelsstrategieën, waaronder daytrading, swing trading en langetermijn beleggen. Deze strategieën kun je toepassen op basis van je doelen en risicobereidheid. Welke handelsstrategie je aanhoudt, is geheel afhankelijk, van je eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. Het is daarom aan te raden om, voordat je begint met online handelen, jezelf te verdiepen in de verschillende soorten strategieën.

Bekijk ook:
5 crypto trends om in de gaten te houden

Kies voor een betrouwbaar platform tijdens het online handelen

Voordat je start met handelen in cryptocurrency's, is het belangrijk om jezelf te voorzien van de juiste educatie. Online handelen kan in het begin namelijk best pittig zijn, als je geen enkele voorbereiding hebt genoten. Een zeer interessant en betrouwbaar platform om je daarbij te helpen is AvaTrade.

Een interessante eigenschap van AvaTrade is de veelzijdigheid van de aangeboden handelsaccounts die het aanbiedt. Een zeer interessante optie zijn de demo-accounts voor beginners, om te oefenen zonder echt geld te riskeren. Je kunt hierdoor op je eigen tempo oefenen met het handelen in crypto, zonder zelf een risico te lopen op verliezen. Dit is natuurlijk ideaal als je zelf nog niet erg kundig bent in het handelen in crypto. Bovendien staat AvaTrade ook bekend om zijn educatieve initiatieven, waaronder webinars, tutorials en marktanalyses. Dit kan je helpen om je vaardigheden te verbeteren en beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Buiten de vele voordelen om, houdt AvaTrade zich ook aan strikte regelgeving en biedt een veilige handelsomgeving met geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier te handelen in cryptocurrency's.

325

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.