in ,

Top 10 topscorers van het Nederlands elftal

Wie scoorde de meeste goals voor Oranje?

Het Nederlands elftal kent heel wat goede voetballers, maar wie maakte nou de meeste goals voor Oranje? In deze top 10 topscorers van het Nederlands elftal zetten we de tien voetballers met de meeste doelpunten van Oranje voor je op een rij! Daarnaast maken we ook een kleine analyse van mogelijke nieuwkomers in deze top 10 in de toekomst. 

10. Wesley Sneijder

Op de tiende plaats in deze top 10 topscorers van het Nederlands elftal staat Wesley Sneijder. De geboren Utrechtenaar speelde vaak als aanvallende middenvelder en bleek een waar neusje voor de goal te hebben. Sneijder speelde maar liefst 134 interlands voor Oranje en wist daarin 31 keer te scoren. Tijdens het WK van 2010 2010 in Zuid-Afrika maakte Sneijder vijf doelpunten en daarmee was hij een van de topscorers van dat WK. Met het Nederlands Elftal pakte Sneijder nooit een grote prijs, maar werd hij wel tweede tijdens het WK in Zuid-Afrika en derde tijdens het WK van 2014 in Brazilië.

9. Abe Lenstra

Abe Lenstra staat op de negende plek in deze top 10. Deze naam zal de jongere generatie wellicht wat minder zeggen, maar ooit was Abe Lenstra zelfs topscorer van Oranje. Lenstra speelde tussen 1940 en 1959 voor het Nederlands elftal en scoorde destijds maar liefst 33 goals. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de twee goals tijdens de 1-2 overwinning op West-Duitsland in 1956. Dat was een bijzondere overwinning, want het was de eerste interland tegen Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk ook:
Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

8. Johan Cruijf

Johan Cruijf kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst en vooralsnog staat deze voetballegende op de achtste plaats in de top 10 topscorers van het Nederlands elftal. Cruijft speelde 48 interlands in het Oranje tenue en daarin wist hij – net zoals Abe Lenstra – maar 33 keer te scoren. In 1974 werd Cruijf met Nederland tweede op het WK van 1974 in West-Duitsland. Hij werd toen ook verkozen tot beste speler van het WK.

7. Faas Wilkes

Op de zevende plaats in deze top 10 staat Faas Wilkes. Ook Wilkes is iemand die bij de jeugd waarschijnlijk wat onbekend is, maar deze voetballer scoorde in 38 interlands maar liefst 35 keer voor het Nederlands elftal. Wilkes speelde tussen 1946 en 1961 voor Oranje.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

6. Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy staat op de zesde plek in de top 10 topscorers van het Nederlands Elftal. Van Gol speelde 70 interlands voor Oranje en wist destijds 35 keer te scoren. Tijdens het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk scoorde Van Nistelrooy zes keer namens het Nederlands elftal, waardoor het team de kwartfinale wist te halen.

5. Dennis Bergkamp

Op de vijfde plek in deze top 10 staat Dennis Bergkamp. Bergkamp won weliswaar geen grote prijzen met Oranje, tijdens de 79 interlands die hij speelde, wist hij wel 37 keer te scoren. Toen hij afscheid nam van Oranje was hij de topscorer aller tijden, maar die titel is hij al weer tijden kwijt.

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

4. Arjen Robben

Arjen Robben staat op de vierde plek in de top 10 topscorers van het Nederlands Elftal. De vleugelaanvaller uit Groningen speelde deze eeuw 96 interlands. Tijdens die wedstrijden was hij vaak een flinke plaag voor de verdediging van de tegenstander en maakte hij 37 doelpunten. Die doelpunten vielen regelmatig tijdens belangrijke wedstrijden. En mede dankzij Robben werd Nederland tweede op het WK van 2010 in Zuid-Afrika en derde op het WK van 2014 in Brazilië. Zijn belangrijkste doelpunt heeft hij echter nooit gemaakt. Die lag op zijn voeten toen hij richting Iker Casillas snelde tijdens de WK finale in 2010. Die goal maakte hij niet en de rest is geschiedenis.

3. Patrick Kluivert

Op de derde plaats in de top 10 topscorers van het Nederlands elftal staat Patrick Kluivert. Kluivert speelde 79 interlands voor Oranje en maakte destijds 40 doelpunten. Jarenlang was Kluivert de topscorer van Oranje, maar nu moet de spits genoegen nemen met een derde plek in deze lijst.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

2. Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar staat op de tweede plek in deze top 10. In totaal kwam Huntelaar 76 keer in actie voor het Nederlands elftal en daarin liet hij vaak zien hoe goed hij was in het maken van doelpunten. Huntelaar scoorde tijdens zijn interlandcarrière 42 keer voor Nederland. Een van zijn belangrijkste goals maakte hij tijdens de achtste finale van het WK in Brazilië. Huntelaar nam een penalty tegen Mexico en dat bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn. Nederland werd uiteindelijk derde tijdens dat WK.

1. Robin van Persie

Robin van Persie is de topscorer van het Nederlands elftal. Van Persie maakte in 102 interlands maar liefst 50 doelpunten namens Oranje en staat daarom met kop boven schouders op de eerste plek in deze top 10. Bovendien is Van Persie de enige Nederlandse voetballer die op vijf achtereenvolgende eindtoernooien wist te scoren. Echte prijzen won Van Persie niet met Nederland, maar mede dankzij hem werd Nederland wel tweede op het WK in Zuid-Afrika en derde op het WK in Brazilië.

Bekijk ook:
Bijzondere voetbalrecords in de Eredivisie

Nieuwe topscorers van het Nederlands elftal?

Straks is het EK voetbal 2021 aan de gang en dan mogen we weer hopen op veel nieuwe Nederlandse goals. Het is bovendien mogelijk dat deze top 10 topscorers van het Nederlands elftal na het EK er iets anders uit ziet. Twee voetballers die in de huidige EK-selectie zitten kunnen namelijk een plekje in de top 10 veroveren als ze flink wat scoren.

De eerste voetballer die kans maakt op een plek in de top 10 is Memphis Depay. De 27-jarige voetballer heeft momenteel 26 treffers gemaakt namens Oranje en staat daarmee nu op de 13e plek. Als Depay vijf goals maakt evenaart hij Wesley Sneijder en met zes goals gaat hij Sneijder voorbij. Dat is een flinke opgave, maar het is zeker mogelijk!

De tweede voetballer die kans maakt om een plek in de top 10 te veroveren is Georginio Wijnaldum. De 30-jarige voetballer heeft nu 22 goals op zijn naam staan en daarmee staat hij nu op de 17e plek. Wijnaldum heeft dus minimaal 9 goals nodig, dus hij moet nog flink aan de bak. Tijdens het EK gaat hem dit niet meer lukken, maar in de wedstrijden daarna zou Wijnaldum straks zo maar eens in de top 10 kunnen staan!

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Econometrie, wat is het en wat kun je ermee

Econometrie, wat is het en wat kun je ermee?