Nederlands elftal kwalificeert zich voor WK 2022 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlands elftal kwalificeert zich voor WK 2022

Het Nederlands elftal heeft zich op dinsdagavond gekwalificeerd voor het WK 2022 in Qatar. Nederland won met 2-0 van de Noren dankzij mooie doelpunten van Steven Bergwijn en Memphis Depay. Nederland heeft hiermee totaal 23 punten gehaald in Groep G, wat genoeg is voor de eerste plek.

Bij Oranje zullen ze ongetwijfeld opgelucht ademhalen. Afgelopen weekend had het Nederlands elftal zich al moeten kwalificeren tegen Montenegro, maar in de laatste minuten gaf Oranje de wedstrijd helemaal uit handen. Een bijna zekere overwinning werd uiteindelijk een gelijkspel en dat was nog niet genoeg om zeker te zijn voor het WK in 2022. Oranje moest daarom dinsdagavond nog aan de slag, want alles stond nog op het spel.

Nederland speelde op dinsdagavond tegen de Noren en voor hun was de inzet ook hoog. Noorwegen moest namelijk winnen van Nederland om nog door te gaan naar het WK. Tenzij Turkije vanavond zou verliezen. Een ding was daarmee op het begin van de avond wel duidelijk; een team zou waarschijnlijk met een enorme teleurstelling naar huis gaan.

Nederland wint van Noorwegen

De wedstrijd tegen Noorwegen ging aanvankelijk moeizaam. Aan beide ploegen was te zien dat er veel op het spel stond en dat kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet bepaald ten goede. Beide teams deelden elkaar speldenprikjes uit, maar het was Steven Bergwijn die de eerste klap in de 84ste minuut uitdeelde. Bergwijn maakte een mooi doelpunt, waardoor Nederland de kwalificatie bijna niet meer mis kon lopen. In de extra tijd werd het nog mooier, toen Depay een opgelegde kans van Bergwijn afmaakte voor de 2-0.

Nederland mag door de overwinning volgend jaar naar het WK. Dat is alweer een tijdje geleden, want het laatste WK in 2018 moesten we missen. Nederlands laatste WK was in 2014 en grappig genoeg was Louis van Gaal toen ook de bondscoach.

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

Europese deelnemers WK 2022

Met de kwalificatie van Nederland zijn de eerste tien Europese deelnemers van het WK 2022 in Qatar nu bekend. Eerder plaatste ook Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Kroatië, Spanje, Servië, Engeland en Zwitserland zich voor het WK.

Enkele bekende voetballanden moeten nog flink aan de slag om volgend jaar het WK te halen. Zo zijn Portugal en Italië nog niet zeker van hun deelname. Zij strijden samen met Schotland, Rusland, Noord-Macedonië, Zweden, Polen, Wales, Oekraïne, Turkije, Oostenrijk en Tsjechië strijden om de laatste tickets. Onder de twaalf landen zijn slechts drie tickets te verdelen, dus dat gaat nog spannend worden!

Bekijk ook:
Top 10 topscorers van het Nederlands elftal

WK 2022

Het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 vindt plaats in Qatar. Vanwege de warme omstandigheden daar in de zomer, zal het WK plaatsvinden in de wintermaanden.

De openingswedstrijd staat op 21 november gepland en de finale wordt op 18 december gespeeld. Het WK in Qatar heeft daarmee al een record op zijn naam staan, want met deze planning wordt dit het kortste toernooi in 44 jaar.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.