Top 10 populairste games van 2021 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste games van 2021

Wil je weten wat de populairste games van 2021 waren? Lees dan snel verder, want in deze top 10 geven we het overzicht!

Op basis van de populairste wereldwijde Google zoekopdrachten in 2021 hebben we deze top 10 samengesteld:

10. Metroid Dread

Op de tiende plaats in de top 10 populairste games van 2021 staat Metroid Dread. Dit spel voor de Nintendo Switch is ongetwijfeld een van de toppers van dit jaar, want deze game krijgt zeer goede beoordelingen en wist binnen een maand al meer dan een miljoen exemplaren te verkopen.

In Metroid Dread speel je als de premiejager Samus Aran. Samus krijgt de opdracht om onderzoek te doen naar een mysterieus signaal op de planeet ZDR. De planeet blijkt vol te zitten met monsters en andere bedreigingen, en die vinden het maar al te leuk om op Samus te jagen. Zo verandert de jager nu opeens in de prooi.

Bekijk hieronder de trailer van Metroid Dread:

9. Madden NFL 22

In Nederland zijn we gek op voetbal, maar in Amerika lopen ze eerder weg met American Football. Dankzij de Amerikanen staat deze game ongetwijfeld op de negende plek in de top 10 populairste games van 2021. Madden NFL 22 kan je een beetje beschouwen als de FIFA van het Amerikaanse football.

Bekijk hieronder de trailer van Madden NFL 22:

8. Far Cry 6

Op de achtste plek in de top 10 populairste games van 2021 staat Far Cry 6. Het spel speelt zich af op een fictief Caribisch eiland, waarbij de gamer het opneemt tegen een dictator. Het hoogtepuntje van deze game is toch wel de gastrol van Giancarlo Esposito – bekend als de slechterik uit Breaking Bad – al vonden veel spelers dat hij veel te weinig screentijd kreeg.

Bekijk hieronder de trailer van Far Cry 6:

Bekijk ook:
Quiz: Herken jij de populairste games van 2021?

7. Call of Duty: Vanguard

Call of Duty doet het ook al jaren goed bij de gamers, dus het is geen verrassing dat deze game ook weer in de top 10 populairste games van 2021 staat. Het spel moet het dit keer doen met een zevende plek.

Vanguard is alweer de 18e game van de Call of Duty reeks en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De game kreeg gemengde reviews. Gamers waren vooral blij met de campaign en multiplayer onderdelen van het spel, maar echt vernieuwd was het niet te noemen.

Bekijk hieronder de trailer van Call of Duty: Vanguard:

6. Genshin Impact

Genshin Impact staat op de zesde plek in de top 10 populairste games van 2021. De anime game presteert daarmee iets bijzonders, want dit is het enige spel dat ook in de top 10 populairste games van 2020 stond. Gamers waren dit jaar blijkbaar nog lang niet klaar met Genshin Impact.

Bekijk hieronder de trailer van Genshin Impact:

5. Resident Evil: Village

Dit jaar gingen veel gamers ook weer op zombiejacht, want Resident Evil: Village heeft de vijfde plek in de top 10 populairste games van 2021 te pakken. Dit is de opvolger van Resident Evil: Biohazard. In het spel proberen Ethan Winters en zijn vrouw Mia te genieten van het leven, maar net wanneer ze hun duistere verleden bijna vergeten zijn, slaat het noodlot – vol met zombies en andere enge wezens – weer toe.

Bekijk hieronder de trailer van Resident Evil: Village:

4. Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise is de nieuwe kaskraker van de Nintendo Switch. Er gingen dit jaar maar liefst 8 miljoen exemplaren over de toonbank en daarmee was Monster Hunter Rise de best verkochte Nintendo Switch game van 2021. Het is dan ook geen verrassing dat de het spel tevens op de vierde plek in de top 10 populairste games van 2021 staat.

Bekijk hieronder de trailer van Monster Hunter Rise:

Bekijk ook:
Quiz: Welke enge games zie je hier?

3. Battlefield 2042

Op de derde plek in de top 10 populairste games van 2021 staat Battlefield 2042. In dit spel speel je als soldaat in een van de vele oorlogen die zich in 2042 afspelen. Daarbij staan vooral de gevolgen van klimaatverandering centraal en zo kan je de game ook nog een beetje woke noemen.

Bekijk hieronder de trailer van Battlefield 2042:

2. FIFA 22

Over de hele wereld zijn we helemaal gek van voetbal, dus een top 10 populairste games zonder FIFA zou toch een beetje gek zijn. FIFA 22 staat daarom – weinig verrassend – op de tweede plek in de top 10. Die populariteit is waarschijnlijk ook deels te danken aan het EK dat dit jaar gehouden werd, want dat inspireert vaak heel wat mensen om het spelletje ook zelf te doen.

Bekijk hieronder de trailer van FIFA 22:

1. PopCat

Deze top 10 populairste games van 2021 sluiten we (helaas) een beetje flauw af. De meest gezochte game op Google in 2021 was namelijk PopCat. Waarschijnlijk heb je hier niet eens van gehoord, maar dit is dus een online “spelletje” – al is dat een te groot woord ervoor – waarbij je moet klikken op een kat. Klinkt stom, maar het wordt wel veel gedaan. In Nederland zijn er al meer dan 167 miljoen clicks verzameld en wereldwijd is het aantal clicks zelfs 1000x hoger. Tsja, je moet wat met je vrije tijd he?

Liever hadden we de nummer 1 van 2020 gezien. Toen was Among Us de populairste game van het jaar!

Bekijk ook:
Quiz: Herken jij deze oude games?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.