Nieuwe Battlefield 2042 trailer 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe Battlefield 2042 trailer

Gamers opgelet! EA heeft een nieuwe Battlefield trailer vrijgegeven. In de bovenstaande video kan je de nieuwe beelden van de Portal modus zien! Wat vind jij ervan?

De zesde Battlefield game speelt zich – weinig verrassend – af in het jaar 2042. De game heeft bepaald geen rooskleurig beeld van de toekomst, want in 2042 verkeert de wereld in een beroerde staat. Door de gevolgen van klimaatverandering heeft de mensheid te maken met een rijzende zeespiegel, voedseltekorten en verwoestende stormen. Vele naties vallen hierdoor om en uiteindelijk blijven alleen twee supermachten over, dat zijn Amerika en Rusland. Deze supermachten voeren vervolgens een schaduwoorlog om de overgebleven grondstoffen. Hiervoor worden onafhankelijke elitesoldaten ingehuurd. Als gamer ben je een van die soldaten.

Verschillende spelvarianten

Battlefield 2042 gaat verschillende spelvarianten bevatten. Veel is er nog niet bekend over deze varianten, dit wordt pas later door EA bekend gemaakt. Een ding is wel al aangekondigd; spelers kunnen samen het tegen elkaar opnemen op één map met maar liefst 128 gamers. Daarnaast komt er een nieuwe versie van Conquest en Breakthrough, die ook in de vorige Battlefield games te spelen waren. Het spel bevat waarschijnlijk geen campaign of Battle Royale.

Bekijk ook:
Top 10 populairste games van 2020

Zeven verschillende maps

Battlefield bevat straks zeven verschillende maps waar gamers gebruik van kunnen maken. Het gaat over de volgende locaties:

 • Orbital. Deze map bevindt zich in Frans-Guyana in de stad Kourou op een raketbasis. Een raket staat op het punt te lanceren terwijl er ook nog flinke stormen langs kunnen razen. Waarschijnlijk moet je of de lancering stoppen, of ervoor zorgen dat deze doorgaat.
 • Hourglass. Deze map bevindt zich in Qatar in de stad Doha. Hier kom je terecht in een stad die het gevecht tegen de woestijn heeft verloren. In de stad is een konvooi vast geraakt in het zand en die is het doelwit van de strijd.
 • Kaleidoscope. Deze map bevindt zich in Zuid-Korea in de stad Songdo. Hier vecht je tussen de moderne wolkenkrabbers.
 • Manifest. Deze map speelt zich af in Singapore op Brani eiland. Hier vecht je in een containeropslagplaats, terwijl je uit moet kijken voor flinke stormen.
 • Discarded. Deze map bevindt zich in Indiaas dorpje waar schepen worden ontmanteld. Ook hier kan je flinke stormen verwachten.
 • Breakaway. Deze map speelt zich af op Antarctica op Queen Maud Land. In dit gebied vecht je in koude omstandigheden om de controle over olie.
 • Renewal. Deze map speelt zich af in de Egyptische woestijn. Hier is een enorme muur gebouwd om een stukje vruchtbare grond. Kan jij de muur trotseren?

Het klimaat speelt dus een flinke rol in het spel. Dat is ook te zien in de onderstaande video waarin een gevecht wordt onderbroken door een tornado:

Specialisten

Nieuw in Battlefield 2042 zijn de specialisten. Hierbij kan je als gamer een specialisatie kiezen en dit geeft je een speciale vaardigheid en eigenschap. De game bevat straks tien verschillende specialisten, maar vier daarvan zijn al aangekondigd:

 • Webster Mackay. Deze specialist beschikt over een grijphaakgeweer en kan sneller bewegen.
 • Maria Falck. Deze specialist kan teamgenoten makkelijk genezen.
 • Pyotr Guskovsky. Deze specialist kan vijanden snel ontdekken en onder vuur nemen.
 • Wikus van Daele. Deze specialist kan vijanden snel spotten en ze in de war brengen.
Bekijk ook:
Quiz: Herken jij deze oude games?

Battlefield Portal

In de bovenstaande trailer zijn beelden te zien van Battlefield Portal. Dit is een nieuwe gamemodus waarin gamers hun eigen Battlefieldgame in elkaar kunnen zetten. Hierbij mogen ze ook gebruik maken van maps en troepen van voorgaande Battlefield games, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor interessante gevechten!

Wanneer verschijnt Battlefield 2042?

Battlefield 2042 is vanaf 22 oktober verkrijgbaar. De game is dan te spelen op de Xbos One, de Xbox series X/S, de PlayStation 4, de PlayStation 5 en op de PC.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.