Dit zijn de tegenstanders van Oranje in de Nations League 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de tegenstanders van Oranje in de Nations League

De tegenstanders van het Nederlands elftal bij de derde editie van de Nations League zijn vandaag bekend gemaakt. Oranje neemt het volgend jaar op tegen België, Polen en Wales. 

Nederland zat dit keer in pot 2 en het was daardoor al zeker dat Portugal, Duitsland en Denemarken niet de tegenstanders zouden zijn. De tegenstander uit pot 1 werd België, en daarmee hebben we Frankrijk, Spanje en Europees kampioen Italië ontlopen. Uit pot 3 kwam Polen te voorschijn als tegenstander van Oranje. Andere landen uit pot 3 waren Engeland, Zwitserland en Kroatië. Wales is de tegenstander uit pot 4. En daardoor spelen we niet tegen Oostenrijk, Tsjechië of Hongarije.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Memphis Depay?

Poule-indeling Nations League

Dit is de hele poule-indeling van de derde editie van de Nations League:

  • Groep 1: Frankrijk, Denemarken, Kroatië en Oostenrijk.
  • Groep 2: Spanje, Portugal, Zwitserland en Tsjechië.
  • Groep 3: Italië, Duitsland, Engeland en Hongarije.
  • Groep 4: België, Nederland, Polen en Wales.

Uit elke groep komt straks een winnaar en een verliezer naar boven. De winnaars van elke groep plaatsen zich voor de finaleronde van het toernooi. Dat toernooi zal zich in 2023 afspelen, in een van de vier landen die zich daarvoor kwalificeren. De nummers vier van elke groep degraderen naar een lagere divisie.

De eerste editie van de Nations League werd in 2019 gewonnen door Portugal. Destijds was Nederland de tegenstander in de finale. Tijdens de tweede editie was Frankrijk het sterkste land van de Nations League. Voor Nederland was die editie minder succesvol, want Oranje kwam toen tijdens de groepsfase – met Italïe, Polen en Bosnië en Herzegovina – niet verder dan een tweede plek.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.