Top 10 Nintendo Switch games van 2021 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 Nintendo Switch games van 2021

Wil je weten wat de populairste Nintendo Switch games van 2021 zijn? Lees dan snel verder wat in deze top 10 zetten we de tien best verkochte Nintendo Switch games van 2021 voor je op een rij! Wat is jouw favoriete Switch game van dit jaar?

Deze top 10 is gebaseerd op de verkoopcijfers van de Nintendo Switch games die in 2021 – en eind 2020 (omdat deze spellen vooral in dit jaar zijn gespeeld) – zijn uitgebracht.

Top 10 Nintendo Switch games 2021

Dit is de top 10 Nintendo Switch games van 2021:

10. Metroid Dread

Op de tiende plek in de top 10 Nintendo Switch games van 2021 staat Metroid Dread. Deze game kwam dit jaar relatief laat uit, want de releasedatum was op 8 oktober. Desondanks zijn er al ruim 1 miljoen exemplaren van de game verkocht en dat is net genoeg voor een plaatsje in deze top 10.

Metroid Dread is een game waarin gamers spelen als de premiejager Samus Aran. Samus krijgt de opdracht om onderzoek te doen naar een mysterieus signaal op de planeet ZDR. De planeet blijkt echter vol te zitten met buitenaardse monsters en mechanische bedreigingen. En zo maakt ook Samus mee hoe het voelt als er op je gejaagd wordt.

Bekijk hieronder de trailer van Metroid Dread:

9. Miitopia

Miitopia staat op de negende plek in de top 10 Nintendo Switch games van 2021. De game kwam op 21 mei uit en sindsdien zijn er ongeveer 1,4 miljoen exemplaren verkocht. De game was oorspronkelijk uitgebracht op de Nintendo DS in 2016.

Bekijk hieronder de trailer van Miitopia:

8. Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

Op de achtste plek in de top 10 Nintendo Switch games van 2021 staat Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. De Pokémon games zijn pas sinds 19 november verkrijgbaar, maar zijn in korte tijd door miljoenen mensen gekocht. In totaal zijn er meer dan 1,4 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, waardoor de Pokémon spellen in mum van tijd een plekje in deze top 10 wisten te scoren.

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn remakes van de gelijknamige games Pokémon Diamond en Pokémon Pearl uit 2006 voor de Nintendo DS. In de games speel je als een Pokémon trainer in de Shinnoh regio, met de achtste generatie van Pokémon.

Bekijk hieronder de trailer van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl:

Bekijk ook:
Top 10 populairste Pokémon van 2021

7. Mario Golf: Super Rush

Mario Golf: Super Rush staat op de zevende plek in de top 10 Nintendo Switch games van dit jaar. De Mario game werd op 25 juni uitgebracht en sindsdien zijn er ongeveer 2 miljoen exemplaren van verkocht.

De naam van het spel zegt het al een beetje, maar in Mario Golf: Super Rush mag je als speler golfen met de populaire Mario karakters.

Bekijk hieronder de trailer van Mario Golf: Super Rush:

6. New Pokémon Snap

Pokémon doet het goed in 2021, want ook New Pokémon Snap staat in de top 10 Nintendo Switch games van dit jaar. Het spel kwam op 30 april uit en inmiddels hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen de game in huis.

Gamers hoeven bij New Pokémon Snap voor de verandering eens geen Pokémon te vangen, want in dit spelletje is het juist de bedoeling dat je de mooiste foto's van de pocket monsters maakt.

Bekijk hieronder de trailer van New Pokémon Snap:

5. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa Mo Teiban!

Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa Mo Teiban! is misschien wel de grote onbekende van deze top 10, want deze game is vooral populair in Japan. Daar is het spelletje erg populair, want sinds de uitgave in november 2020 zijn er maar liefst 3 miljoen exemplaren verkocht. De game staat daarmee op de vijfde plek in de top 10 Nintendo Switch games van 2021.

Bekijk hieronder de trailer van Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa Mo Teiban!:

4. Among Us – voor de Nintendo Switch

Van een onbekend spelletje gaan we nu naar een van de bekendste spelletjes van het jaar, want op de vierde plek in de top 10 Nintendo Switch games van 2021 staat Among Us. Deze enorme hit kwam op 15 december 2020 naar de Nintendo Switch en sindsdien zijn er ruim 3 miljoen exemplaren van verkocht.

In Among Us komt een groepje spelers terecht in een ruimteschip. Het schip is kapot en samen moet je taken uitvoeren om het weer te repareren. Appeltje eitje zou je denken, maar ondertussen loopt er een imposter rond die alle andere bemanningsleden probeert uit te schakelen. Als dat lukt, wint de imposter het spel. Maar, de bemanningsleden kunnen ondertussen wel zichzelf beschermen door verdachte mensen het ruimteschip uit te gooien. Maar ja, dan moet je wel de juiste persoon kiezen…

Bekijk hieronder de trailer van Among Us:

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van de populaire game Among Us?

3. Hyrule Warriors: Age of Calamity

Op de derde plek in de top 10 Nintendo Switch games van 2021 staat Hyrule Warriors: Age of Calamity. Dit spel werd op 20 november 2020 uitgebracht en ondertussen zijn er bijna 4 miljoen exemplaren ervan verkocht.

Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich af 100 jaar voor de gebeurtenissen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. In het spel moeten Link en Prinses Zelda bondgenoten zoeken om Hyrule te verdedigen tegen het duistere Calamity Ganon.

Bekijk hieronder de trailer van Hyrule Warriors: Age of Calamity:

2. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Het op één na populairste spel van dit jaar is – hoe kan het ook anders – Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Er zijn – sinds die uitgave op 12 februari – ruim 7 miljoen exemplaren van deze Mario game verkocht, en het spel staat daarmee net op de tweede plek in deze top 10 Nintendo Switch games van 2021.

In Super Mario 3D World ga je samen met Mario op een missie om Sprixieland te redden van Bowser. In de andere game moet je Bowser wederom stoppen, maar dit keer met de hulp van Bowser Jr.

Bekijk hieronder de trailer van Super Mario 3D World + Bowser's Fury:

1. Monster Hunter Rise

De populairste game van 2021 is Monster Hunter Rise. De game kwam op 26 maart uit en is sindsdien bijna 8 miljoen keer over de toonbank gegaan. Monster Hunter Rise staat daarmee op de eerste plek in deze top 10 Nintendo Switch games van 2021.

De game speelt zich af in de mysterieuze wereld van Kamura Village. Het is aan jou de taak om de wereld te beschermen tegen gruwelijke monsters door er op te jagen. Dat is ook lucratief, want deze monsters laten grote beloningen achter waar je weer nuttige spulletjes mee kan kopen.

Bekijk hieronder de trailer van Monster Hunter Rise:

Wat is jouw favoriete Nintendo Switch game van 2021?

Wat was jouw favoriete Nintendo Switch game van 2021? Staat deze in de top 10? Of was je fan van een andere game? Laat het horen door hieronder een reactie te geven!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.