Top 10 populairste games van 2020 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste games van 2020

Wat waren de populairste games van 2020? In deze Top 10 geven we het overzicht!

Deze lijst is samengesteld op basis van de populairste Google zoekopdrachten in 2020.

10. Dragon Quest Walk

Dragon Quest Walk kennen de meeste Nederlanders waarschijnlijk niet, maar in Japan was het een waar fenomeen. De mobiele AR game kwam eind 2019 uit en wist begin 2020 nog veel Japanners te bekoren.

 

9. Call of Duty: Warzone

Call of Duty was ook in 2020 weer populair. Warzone werd volop gespeeld, al is er inmiddels een nieuwe Call of Duty verschenen.

8. Animal Crossing

Animal Crossing was een spel wat begin dit jaar heel populair was. De game was zelfs zo gewild dat sommige winkels het spel even niet meer konden leveren. Die populariteit valt misschien een beetje te verklaren door de coronacrisis. Animal Crossing werd namelijk net uitgebracht toen de eerste coronagolf bezig was, en het spel vormde dus de ideale afleiding.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

7. FIFA 21

Een game die we allemaal kennen is natuurlijk FIFA. Elk jaar komt er weer een nieuwe voetbalgame uit en die verkopen nog steeds zeer goed. Blijkbaar is de meerderheid van de gamers nog niet FIFA-moe.

6. Ghost of Tsushima

Doen alsof je een sumarai bent? Klinkt best stoer, toch? Geen wonder dat Ghost of Tsushima dit jaar zo populair was. In Ghost of Tsushima kruip je in de rol van een samurai die moet vechten tegen een imposante tegenstander. Alleen door extreme vaardigheden en slimme trucjes kan je de vijand verslaan, en krijg je de titel “Ghost”.

5. The Last of Us 2

Na het enorme succes van The Last of Us kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Deel 2 werd ook volop gespeeld, al was niet iedereen even blij met het einde. De populariteit van The Last of Us is ook bij de televisieproducenten niet onopgemerkt gebleven. Onlangs maakte HBO bekend dat ze de rechten van de game hebben gekocht. Heb jij al zin in een The Last of Us serie?

4. Genshin Impact

In Azië raakten gamers in de ban van de mobiele game Genshin Impact. Het Chinese spel was een commercieel succes. Na een week had Genshin Impact al meer dan 50 miljoen dollar opgebracht en was het spel al meer dan 17 miljoen keer gedownload.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

3. Valorant

Valorant is een first-person shooter ontwikkeld en uitgegeven door Riot Games, de gamefabrikant die vooral bekend is voor de game League of Legends. In Valorant nemen twee teams van elk vijf spelers het tegen elkaar op, waarbij ieder een agent speelt met speciale vaardigheden.

2. Fall Guys: Ultimate Knockout

In Fall Guys: Ultimate Knockout ga je de chaotische strijd aan met (maximaal) 60 deelnemers tot er één winnaar overblijft. De gamekarakters zien er schattig en kleurrijk uit, en dat is misschien net het vrolijke element dat we in de coronadagen nodig hadden. Het spel was de afgelopen maanden erg populair. Zo is Fall Guys: Ultimate Knockout de meest gedownlaode game op de PlayStation Plus.

1. Among Us

Eerder meldden we op Trending.nl al dat Among Us een van de populairste games van het najaar was, dus het komt niet helemaal als een verrassing dat de game ook de populairste game van het jaar is. In Among Us ben je een bemanningslid in een ruimteschip. Samen met andere bemanningsleden/spelers moet je het schip repareren, maar dat wordt bemoeilijkt doordat een – of meerdere – imposters rondlopen. Zij saboteren en moorden er op los, niet zo handig dus! Aan jou de taak ze te stoppen.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

10 Comments

 1. Celisa Reply

  Echt afmonteren us is de veste game ooit.
  Goed gekozen welke game op de eerste plaats staat.
  Ik ga echt vaker op deze site kijken voor wat jullie nog meer te melden hebben.
  Jullie site is echt de bom.

  Groetjes van

  Celisa Wijnaldum

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.