Among Us: De populairste game van dit moment 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Among Us: De populairste game van dit moment

Het simpele spelletje Among Us is dé game van dit najaar. Maar hoe is het opeens zo populair geworden?

Among Us lijkt vooral een beetje op een mix van Wie is de Mol? en Weerwolven van Wakkerdam. In het spel ben je – samen met andere online spelers – een bemanningslid van een ruimteschip. Het ruimteschip heeft ernstig onderhoud nodig. En het is jullie taak om allerlei klusjes te doen. Om zo het ruimteschip weer op te knappen.

Super simpel zou je denken. Maar het is nog niet zo gemakkelijk. Een van de bemanningsleden is namelijk een “imposter” (een bedrieger). En die heeft maar een doel: het uitmoorden van alle andere bemanningsleden.  Klinkt gezellig, toch?

Hoe werkt een rondje Among Us?

Je begint Among Us in een wachtkamer. Wanneer het spel start, krijgt iedereen te zien wat zijn rol is. Er zijn twee opties: of je bent een normaal bemanningslid, of je bent de imposter.

Als bemanningslid krijg je een takenlijst. Die probeer je zo snel mogelijk uit te voeren. Alle bemanningsleden winnen het spel als alle taken zijn voldaan. Ondertussen moet je ook proberen om je medespelers in de gaten te houden. Want één van hen heeft snode plannen.

Als de imposter ga je dus op pad om de crew uit te moorden. En dit moet je doen zonder dat de crew het meteen door heeft. Want hoewel de bemanningsleden zich niet in gevecht kunnen verdedigen, kunnen ze je wel van het ruimteschip afgooien. Tijdens emergency meetings zijn er namelijk stemrondes, waarin over het leven van crewleden wordt beslist. Iedereen mag zijn zegje doen. En als een meerderheid besluit dat iemand verdacht is, dan is het game over voor die persoon. Als de imposter wordt weggestemd, heeft de crew gewonnen. Maar als een crewlid wordt weggestemd, dan heeft de imposter weer net iets minder te doen..

Bekijk ook:
Wat is er zo speciaal aan een casino zonder registratie?

Als een imposter moet je dus sneaky te werk gaan. Want je mag niet te snel worden ontdekt. Gelukkig heb je wat opties om dat makkelijker te doen. Zo kan je het schip saboteren. En kan je je snel verplaatsen door door ventilatieschachten. Weet de imposter uiteindelijk iedereen te vermoorden, dan heeft hij het spel gewonnen.

Een “honest” trailer van Among US

Benieuwd hoe Among Us nou precies werkt? Kijk dan deze “eerlijke” trailer:

Overigens is het bovenstaande slechts een algemene beschrijving. Zo kan je allerlei varianten spelen. Zo zijn bijvoorbeeld er meerdere maps om te spelen. Of kunnen er ook twee of zelfs drie imposters zijn. Genoeg variatie om je lang mee te vermaken!

Among Us: super populair in 2020

Among Us is sinds een paar maanden wereldwijd super populair geworden. Momenteel is het spel miljoenen keren gedownload op smartphones en Steam. En ook kan je op YouTube en de gamestreamingservice Twitch duizenden filmpjes over de game vinden.

Bekijk ook:
Online een gokje wagen? Bij deze spellen maak je de meeste kans

Dat is best bijzonder als je nagaat dat Among Us al sinds 2018 bestaat. Twee jaar lang was het spel relatief onbekend. En speelde bijna niemand het. Die onbekende status veranderde echter door twee factoren. Ten eerste was daar het coronavirus, waardoor veel meer mensen gingen gamen. En ten tweede werd het spel ontdekt door populaire streamers op Twitch. Op een gegeven moment kon geen enkele gamer zich nog op Twitch vertonen zonder Among Us te hebben gespeeld. En daardoor werd het spel ook snel bekend bij de mainstream. En sindsdien wordt Among Us over de hele wereld gespeeld.

Heb jij het Among Us wel eens gespeeld? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments!

Meer over games

Wil je meer lezen over games? Dan zijn dit goede aanraders voor jou:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.