Duurste pokemon kaarten ter wereld
123rf.com/daviiid92
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 duurste Pokémon kaarten ooit verkocht

Er zijn van die periodes waarin Pokémon kaarten ineens weer populair worden. Je ziet ze op dit moment ook weer massaal over de toonbanken vliegen. Sommige mensen vinden die Pokémon kaarten veel te duur, maar de prijs valt nog reuze mee als je ze vergelijkt met de duurste Pokémon kaarten ooit verkocht. Heb jij toevallig nog oude Pokémon kaarten op zolder liggen? Dan zou ik toch even kijken of jij niet toevallig één van de duurste Pokémon kaarten ooit in jouw bezit hebt voor een extra zakcentje!

Kangashkan-Holo #115 Family Event Trophy Card

De nummer 5 van deze lijst is al een hele oude kaart. Deze kaart werd in 1998 gegeven aan deelnemers van de Ouders/Kinderen Mega Battle toernooi in Japan. Ouders en kinderen werden in teams geplaatst en moesten een bepaald aantal overwinningen behalen om deze speciale kaart te krijgen.

Het verschil tussen een normale Kangashkan-Holo en deze, is het Pocket Monsters Card Game logo aan beide kanten van de kaart. Er werd maar liefst $150,000 betaald voor een kaart met Gem Min 10 conditie via eBay. In totaal zijn er nog maar 3-5 van deze kaarten ooit verkocht in het openbaar.

Bekijk ook:
Waarom Pokémon Go nog steeds populair is

Pikachu Illustrator

Pikachu Illustrator is één van de meest zeldzame kaarten ooit gemaakt. De kaart werd aan 39 winnaars van promotie wedstrijden in 1997 en 1998 gegeven. Later werden er nog 2 kaarten gevonden waardoor het totaal op 41 kaarten in de wereld staat.

Op dit moment wordt er vermoed dat er nog 19 kaarten bestaan waarvan er 10 gecertificeerd zijn. Het echte getal zullen we nooit weten.

In 2019 wist iemand één van deze kaarten te kopen voor $195,000 middels een veiling.

Black Star Ishihara Signed GX Promo Card

In 2017 kregen de medewerkers van Pokémon Company een kaart ter ere van Tsunekazu Ishihara's 60e verjaardag. Ishihara is de oprichter en huidige president van het bedrijf en is te zien op de kaart. De kaart die in april 2021 verkocht is, is extra zeldzaam omdat hij gesigneerd is door Ishihara. Het bedrag wat de ontvanger hiervoor wilden uitgeven was $247,230.

Pokémon Blastoise #009/165R Commissioned Presentation Galaxy Star Hologram

duurste pokemon

Dit jaar is er ook een ontzettend dure kaart verkocht voor maar liefst $360,000. Deze Pokémon kaart werd door de maker van Magic: The Gathering gemaakt als presentatie om Nintendo te overtuigen om hen te laten werken aan de Engelstalige release van het Pokémon kaartspel. De kaart die verkocht is werd door het CGC beoordeeld als “NM/Mint+ 8.5” wat betekent dat hij in bijna perfecte conditie is.

1999 First Edition Shadowless Holographic Charizard #4

De duurste Pokémon kaart ooit verkocht tot nu toe werd vorig jaar verkocht, maar werd in 1999 al uitgebracht. Shiny Charizard is altijd al één van de meest populaire kaarten geweest. Door de beperkte beschikbaarheid en de leeftijd van de kaart, is de first edition shadowless holographic Charizard #4 een van de meest zeldzame kaarten allertijden geworden.

In December 2020 werd er door Goldin Auctions zo'n kaart verkocht voor $369,000. Tot nu toe is dat het hoogste bedrag wat ooit betaald is voor een Pokémon kaart, maar er kan natuurlijk van alles gebeuren in de toekomst.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.