Top 10 populairste Pokémon van 2021 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste Pokémon van 2021

In deze top 10 zetten we de populairste Pokémon van 2021 voor je op een rij. Staat jouw favoriet ertussen?

The Pokémon Company vroeg eerder dit jaar aan hun volgers op Twitter om te stemmen op hun favoriete Pokémon. Meer dan 1 miljoen deelnemers deden mee met deze verkiezing en daaruit is gebleken dat dit de populairste Pokémon van 2021 zijn:

10. Flygon

Op de tiende plek in de top 10 populairste Pokémon staat Flygon. Deze ground en dragon type Pokémon kreeg ruim 22 duizend stemmen van het publiek. Flygon is een Pokémon van de derde generatie en is de geëvolueerde vorm van Vibrava en Trapinch.

9. Oshawott

Oshawott staat op de negende plek in deze top 10 populairste Pokémon van dit jaar. Deze zeeotter Pokémon kreeg maar liefst 32 duizend stemmen van de fans en neemt daarmee duidelijk afstand van de nummer 10 van deze lijst. Oshawott is van de vijfde generatie en deze water Pokémon is een van de drie starters in de games Pokémon Black, White, Black 2 en White 2 en Legends: Arceus. Oshawott kan later evolueren naar Dewott, en die verandert weer in Samurott.

8. Buzzwole

Op de achtste plek in de top 10 populairste Pokémon van 2021 staat Buzzwole. Deze fighting / bug Pokémon kreeg ruim 33 duizend stemmen en is daarmee net iets populairder dan Oshawott. Buzzwole is een relatief nieuwe Pokémon en maakt deel uit van de zevende generatie. Deze Ultra Beast staat ook wel bekend als UB-02 Absorption.

Bekijk ook:
Nieuwe Pokémon game aangekondigd

7. Pikachu

Op de zevende plek in deze top 10 populairste Pokémon van 2021 staat de Pokémon die we allemaal wel kennen; en dat is Pikachu. Dit schattige beestje is sinds het begin van de franchise hét gezicht van Pokémon, dus een plek in de top 10 is helemaal niet zo'n verrassing. Toch is Pikachu lang niet meer de populairste Pokémon van allemaal, want dit jaar moet de gele rakker – met ruim 33 duizend stemmen van de fans – zes Pokémon voor zich dulden.

6. Swadloon

Op de zesde plek in deze top 10 staat Swadloon. Deze groene gras en bug Pokémon kreeg ruim 34 duizend stemmen van de fans. Swadloon maakt deel uit van de vijfde generatie en is de geëvolueerde vorm van Sewaddle. Swadloon evolueert zelf weer in een Leavanny als de trainer een goede band heeft met de Pokémon.

5. Magnemite

Op de vijfde plek staat ook weer een Pokémon van het eerste uur. Dat is namelijk Magnemite, die deze plek met ruim 35 duizend stemmen heeft veroverd. Deze elektrische Pokémon evolueert later weer in Magneton en in latere generaties kan deze weer evolueren in Magnezone.

4. Snivy

Starter Pokémon zijn populair, dat bewijst ook Snivy. Deze groene starter Pokémon kreeg bijna 42 duizend stemmen in de poll en staat daardoor op de vierde plek in deze top 10 populairste Pokémon van 2021. Snivy is ook van de vijfde generatie en is daardoor – net zoals Oshawott – te kiezen in Pokémon Black, White, Black 2 en White 2. Snivy evolueert later in Servine en die evolueert weer in Serperior.

https://www.youtube.com/watch?v=9p381dzLrjI

Bekijk ook:
Pokémon Go Quiz

3. Sableye

Op de derde plek in deze top 10 populairste Pokémon van 2021 staat Sableye. Deze dark en ghost Pokémon kreeg maar liefst 45 duizend stemmen van de fans en is daardoor de op twee na populairste Pokémon van dit jaar. Sableye maakt uit van de derde generatie en kan sinds kort via een Mega Evolve veranderen in Mega Sableye.

https://www.youtube.com/watch?v=KUqjq_29xqU

2. Cincinno

Cincinno staat op de tweede plek in de top 10 populairste Pokémon van dit jaar. Deze deftige normal Pokémon verzamelde ruim 54 duizend stemmen en is daardoor de op één na populairste Pokémon van 2021. Cincinno is de geëvolueerde vorm van Minccino en is lid van de vijfde generatie.

 

1. Dedenne

De populairste Pokémon van 2021 is Dedenne. Dit schattige muisje – dat verdacht veel op Pikachu en Raichu lijkt – is super geliefd en kreeg dit jaar maar liefst 68 duizend stemmen. Dedenne bleek dit jaar een waar stemkanon te zijn en is daardoor zonder enige twijfel de nummer 1 van deze top 10 populairste Pokémon van 2021. Dedenne is een relatief nieuwe Pokémon en maakt deel uit van de zesde generatie. De Pokémon kan niet evolueren en zal daarom altijd de schattige look behouden.

Dit zijn de Pokémon die de top 10 net niet haalden: (30) Gardevoir, (29) Lucario, (28) Sliggoo, (27) Bulbasaur), (26) Lilligant, (25) Scolipede, (24) Spheal, (23) Glaceon, (22) Barbaracle, (21) Eevee, (20) Inteleon, (19) Mimikyu, (18) Charizrd, (17) Jirachi, (16) Greninja, (15) Luxray, (14) Empoleon, (13) Chandelure, (12) Piplup en (11) Whismur.

Bekijk ook:
Top 10 populairste Pokémon van 2020

Wat is jouw favoriete Pokémon? Staat deze in de top 10? Of heb jij een favoriet die minder geliefd is?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.