Waarom Pokémon Go nog steeds populair is 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom Pokémon Go nog steeds populair is

Laten we even teruggaan naar de zomer van 2016. In de maand juli kwamen Niantic en The Pokémon Company met een fantastische game. Pokémon Go. Ontzettend veel mensen wilden het spel zo snel mogelijk downloaden. Maar helaas, Nederland zat niet bij de eerste lichting van landen die het spel konden gaan spelen. Sterker nog, het duurde 10 dagen voordat de Nederlandse spelers aan de slag konden. Het resultaat? Tienduizenden extra App Store en Google Play-store accounts. Allemaal gericht op de markten waar het spel wel meteen te downloaden was. Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië. 

Gigantische meetups

Het spel sloeg in als een bom. Er werd van alles georganiseerd in de verschillende Nederlandse steden. Zo organiseerde Belsimpel zelfs een speciale dag in het Groningse Noorderplantsoen waarbij mensen gratis hun telefoons konden opladen en konden genieten van een heerlijk muziekje. Maar daar bleef het niet bij in 2016. Alle grote parken in Nederland waren bezaaid met mensen die alleen maar op hun telefoon keken, op zoek naar die ene Pikachu, Tangela of zelfs Magmar. Pokémon zorgde er in de 2016 voor dat we met z’n allen massaal naar buiten gingen. Maar nu vier jaar later, zijn er nog mensen die het spelen? Zeker. En stiekem zijn er nog heel wat spelers over. Niet meer zoveel als in het begin, aangezien de hype zelf over is.

Pokémon Go, vijf generaties verder

Pokémon Go is niet meer weg te denken van de smartphone van heel wat actieve spelers. En om al die spelers nou eens te kunnen ontmoeten hebben de ontwikkelaars van de app niet stil gezeten. Waar je in 2016 alleen op de eerste generatie kon jagen, zijn er inmiddels al vijf generaties Pokémon in de app toegevoegd. En daar zal het ook niet bij blijven. De verwachting is dat er tegen het einde van dit jaar weer een hele generatie toegevoegd zal worden. 

Bekijk ook:
De opkomst van mobiel betalen in Nederland: Payconiq en verder

Samen buiten spelen

Samen spelen is belangrijk. En samen buiten spelen is nog belangrijker. Pokémon Go heeft ingezet op de mogelijkheid om samen aan de slag te gaan. Je kunt vrienden worden in het spel met andere spelers en elkaar cadeautjes versturen. Daarnaast is het ook mogelijk om met je vrienden een battle aan te gaan. Ook heb je andere mensen nodig om bijzondere en legendarische Pokémon uit een raid te verslaan, zodat je deze vervolgens kunt vangen. 

De community doet er toe

Niantic en The Pokémon Company zijn van mening dat hun community erg belangrijk is. Daarom wordt er ook van alles georganiseerd voor de community. Zo is er bijvoorbeeld de Community Day. Deze dag, die een keer per maand voorbij komt in het weekend, is je kans om veel van dezelfde Pokémon te vangen. Daarnaast kunnen deze Pokémon ook altijd shiny zijn. Maar daar blijft het niet bij. Over de hele wereld worden tal van evenementen georganiseerd. Evenementen in alle soorten en maten. Zo is er al jaren een gigantisch feest gaande bij onze oosterburen. In Dortmund wordt namelijk het Pokémon Go Fest georganiseerd. Je hebt wel een ticket nodig om binnen te kunnen komen in het park, maar dan valt er ook echt iets te beleven. Het vierdaagse evenement trok vorig jaar maar liefst 85.000 deelnemers. Lekker socializen met al je medespelers.

Bekijk ook:
Wat is een gaming laptop?

Naast de community days en Pokémon Go Fests zijn er ook tal van andere evenementen. De zogenaamde Pokémon Go Safari Zones zijn kleinere evenementen dan de Fests. Maar wanneer je gebruik wil maken van de voordelen van deze evenementen moet je wel op de juiste locatie aanwezig zijn. Waar deze evenementen plaats vinden wordt uiteindelijk bepaald door Niantic & The Pokémon Company. Wel kunnen spelers de locatie die zij graag zouden zien als Safari Zone aandragen.

Ga lekker weer naar buiten

Misschien heb je ooit Pokémon Go gespeeld, toen het spel net werd gelanceerd. Maar waarom speel je het niet meer? Het is natuurlijk een heerlijke manier om aan je dagelijkse beweging te komen. Daarnaast kun je het lekker buiten spelen, waardoor je ook die heerlijke frisse lucht kunt inademen en even tot jezelf kunt komen. Let’s Go!

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.