in ,

Wat kan de smartwatch van tegenwoordig allemaal?

Steeds meer technologie in smartwatches

Wat kan een smartwatch allemaal?

De technologie van tegenwoordig wordt steeds ingewikkelder, en we kunnen er steeds meer mee doen. We kunnen met mensen chatten over de hele wereld, films kijken waar en wanneer we willen, en we kunnen de deurbel beantwoorden vanaf onze smartphones. Maar wist je dat we ook steeds meer technologie in onze horloges stoppen?

Smartwatch

Vroeger was een horloge simpelweg een accessoire waar je de tijd op kon zien. Tegenwoordig lijkt het bijna op een smartphone. Het mooiste is nog dat ze er behoorlijk chique uitzien! Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de Garmin horloges. Het ziet er super trendy uit! Als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik ze er zelfs beter uitzien dan de meeste horloges. Net zoals elke andere horloge kun je gewoon de tijd en de datum zien, en een stopwatch functie gebruiken. Maar wist je dat je ook oproepen kunt beantwoorden met deze horloges? Net zoals notificaties bekijken, muziek bedienen, je hartslag meten, en nog veel meer? En dat allemaal met zo’n klein apparaatje wat je om je pols kunt dragen. De technologie van tegenwoordig is echt gewoon bijzonder.

Verschillende modellen

Van wat ik heb gezien, lijken smartwatches vaak op elkaar. Op een gegeven moment zie je het verschil niet meer tussen merk A en merk B. Met Garmin Fenix is dit echter niet het geval. Deze horloges zijn robuust en zien er sportief uit, waar andere smartwatches er vaak heel simpel en breekbaar uitzien. De Garmin Fenix is dan ook optimaal geschikt om te gebruiken tijdens het sporten of als je gewoon een leuke accessoire zoekt.

Lees ook:
Elektrisch vliegen een stap dichterbij

Smartwatch voor gezondheid

De horloges uit mijn voorbeelden zijn tevens ook optimaal geschikt om je gezondheid bij te houden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld je slaapritme bijhouden, je hartslag meten en een melding geven wanneer deze onregelmatig is. Ook jouw dagelijkse beweging kan bijgehouden worden. Of het nu gaat om wandelen, hardlopen, zwemmen of een andere sport, de horloges zullen jouw hartslag bijhouden.

Als zij jouw hartslag combineren met jouw gewicht, lengte en leeftijd (die je zelf kunt instellen) kunnen de horloges een indicatie geven van het aantal calorieën wat je die dag verbrand hebt. Ook voor de survivalists onder ons is zo’n horloge een super accessoire. Je hebt altijd een kompas en gps navigatie tot je beschikking. Ook is er een noodknop aanwezig wanneer dit nodig is. Natuurlijk zijn er nog veel meer functies op zo’n smartwatch, dus je kunt beter zelf even een kijkje nemen of het wat voor jou is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe gaat de wereld eruit zien na corona?

De 2020 thuis-quarantaine quiz!