Ring video deurbel 3 review
9
Saved Read later
Deel dit bericht

Ring video deurbel 3 review

Is het de hoogste tijd om je authentieke deurbel te vervangen? En zou je je deurbel graag door een slimme deurbel met camera vervangen? Dan is het advies om je pijlen eens op een Ring deurbel te richten. Het merk Ring levert namelijk prima deurbellen, waaronder de Ring Video Deurbel 3. In deze Ring Video Deurbel 3 review laten wij je graag uitgebreid kennismaken met deze deurbel.

Hoe wij deze review hebben kunnen schrijven? Op basis van onze eigen bevindingen. Recentelijk hebben wij namelijk deze deurbel van Ring uit mogen proberen. In deze review delen wij graag onze ervaringen met je, zodat je een duidelijk, eerlijk en reëel beeld van deze slimme deurbel gaat krijgen.

Wat is de Ring Video Deurbel 3 precies?

De Ring Video Deurbel 3 is een zogeheten slimme deurbel. Dit betekent onder meer dat je deze deurbel aan je smartphone kunt koppelen. Dankzij de handige app van Ring ben je zodoende in staat om via je smartphone de bel in de gaten te houden.

Daarnaast is het ook mogelijk om van een smart home platform gebruik te maken. Je koppelt de Ring Video Deurbel 3 bijvoorbeeld aan Samsung Smart Things en Amazon Alexa.

Overigens is deze deurbel in meerdere varianten te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld ook voor de Ring Video Deurbel 3 Plus kiezen of voor de Ring Video Deurbel Pro. In deze review richten wij onze pijlen echter uitsluitend op de Ring Video Deurbel 3. Waarom? Omdat deze deurbel in onze ogen voor veel mensen erg interessant is.

Ring video deurbel 3 review 12

Verschillende modellen van de Ring Video Deurbel 3

Wil je na het lezen van deze Ring review direct deze deurbel kopen? Dan is het alvast goed om te weten dat je uit twee modellen kunt kiezen. Je kunt namelijk voor de normale variant kiezen, maar je kunt ook voor de Ring Video Deurbel 3 + Chime Pro Gen. 2 kiezen.

Bij het laatstgenoemde model krijg je een ontvanger meegeleverd. Zodra er op de bel gedrukt wordt, maakt deze ontvanger geluid. Door de ontvanger bijvoorbeeld in je thuiskantoor te zetten, hoor je de bel eigenlijk altijd. Ten opzichte van de normale variant is de variant mét ontvanger wel behoorlijk prijzig.

Wat zijn de voordelen van de Ring Video Deurbel 3?

Ben je op zoek naar een goede deurbel met camera? En wil je graag van allerlei slimme functionaliteiten kunnen genieten? Dan zit je in deze review in ieder geval goed. Wij zijn namelijk erg te spreken over deze Ring deurbel en willen je hier dan ook graag uitgebreid over informeren.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Toen wij deze deurbel uit mochten proberen, werden wij enthousiast. Dit enthousiasme is in de afgelopen weken eigenlijk niet meer afgevlakt. Iets wat onder andere aan onderstaande voordelen te danken is.

Op meerdere manieren te installeren

Bij de Ring Video Deurbel 3 kun je uit twee installatiemogelijkheden kiezen. Je kunt kiezen voor een draadloze verbinding, maar je kunt deze deurbel ook op bedrading aansluiten. Concreet betekent dit het volgende:

  • Bedraad: als je bij je voordeur elektriciteitskabels hebt, kun je de Ring Video Deurbel 3 moeiteloos op deze kabels aansluiten. Daardoor ben je altijd verzekerd van een perfecte werking van deze deurbel.
  • Draadloos: je kunt er ook voor kiezen om deze deurbel draadloos te gebruiken. In dat geval moet je na verloop van tijd de batterij op moet laden; dit gaat gelukkig erg simpel.

Ring video deurbel 3 review 13

Inclusief bewegingssensor

Bij de Ring Video Deurbel 3 heeft Ring voor een bewegingssensor gekozen. Deze sensor houdt alle bewegingen in de gaten en maakt daarbij onderscheid tussen ‘objecten’. Zo kan deze deurbel onderscheid maken tussen mensen en dieren.

Wat gebeurt er als een mens voorbij deze deurbel loopt? Dan krijg je hier op je smartphone een melding van. Ook als je niet thuis bent, ben je hierdoor in staat om je huis goed in de gaten te houden. Deze bewegingsdetector is overigens met een bereik van 1,5 tot 9 meter actief.

Wil je een bepaalde gebeurtenis terugzien? Ook dat is mogelijk. Je kunt tot 4 seconden voor de gebeurtenis terugzien. Erg handig wat ons betreft.

Haarscherp beeld

Wil je de omgeving rondom je huis goed in de gaten houden? Dan is het erg prettig dat je bij de Ring Video Deurbel 3 op de hoogwaardige camera kunt vertrouwen. Deze camera zorgt overdag voor haarscherp beeld, terwijl in het donker de nachtmodus zijn werk prima doet.

Communiceren met bezoekers

Staat er iemand voor je deur? Dan is het via de Ring app zelfs mogelijk om met de bezoeker te communiceren. Deze bel beschikt namelijk over een intercom, waardoor je op afstand kunt communiceren. De ervaring leert dat deze intercom zijn werk heel goed doet. Op afstand communiceren gaat in ieder geval prima met de Ring Video Deurbel 3.

Wat zijn de nadelen van de Ring Video Deurbel 3?

Kunnen wij de aanschaf van de Ring Video Deurbel 3 direct aanraden? Nou, wij zijn heel erg te spreken over deze deurbel. Toch zijn wij van mening dat je bij deze deurbel ook met enkele nadelen rekening moet houden. Graag informeren wij je hieronder ook uitgebreid over deze nadelen.

Je hebt een sterk wifi-signaal nodig

De Ring Video Deurbel 3 functioneert volledig via het internet. Dit betekent dat je in je woning – en bij de voordeur – een sterk wifi-signaal nodig hebt. Mocht dit signaal niet sterk genoeg zijn, kun je de slimme deurbel bijvoorbeeld niet op afstand bedienen.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Merk je op dat het signaal bij je voordeur niet sterk genoeg is? Dan kun je er voor kiezen om een wifi versterker bij je voordeur te plaatsen. Deze versterker versterkt het signaal, waardoor de deurbel alsnog naar wens kan functioneren.

In onze ogen is dit toch wel een kritiek punt om goed rekening mee te houden. Zodra de wifi bij je voordeur niet sterk genoeg is, vallen veel voordelen van deze slimme deurbel weg. Zorg er daarom voor dat je een sterk en stabiel wifi signaal weet te creëren.

Abonnement nodig voor aanvullende functies

Wil je graag beelden van deze deurbel op kunnen slaan? En zou je deze beelden ook graag willen delen? Dit is met het standaardpakket niet mogelijk. Als je van deze functies gebruik wilt maken, moet je hiervoor een Ring Protect abonnement afsluiten.

Voor dit abonnement betaal je een bedrag van 3 euro per maand. Dit bedrag komt nog bovenop de aanschafprijs van de Ring Video Deurbel 3. Weet je niet zeker of dit abonnement daadwerkelijk iets voor jou is? Dan is het goed om te weten dat je van een 30 dagen gratis proefperiode gebruik kunt maken. Het feit dat je nadien een betaald abonnement voor deze functies af moet sluiten, spreekt ons niet heel erg aan.

In één kleur te verkrijgen

Ring heeft ervoor gekozen om meerdere deurbellen in twee kleuren uit te voeren. Het gaat hierbij om een zilveren variant en om een zwarte variant. Men heeft er opvallend genoeg echter voor gekozen om de Ring Video Deurbel 3 in slechts één kleur uit te voeren. Je kunt deze deurbel alleen in het zilver bestellen.

Wat kost de Ring Video Deurbel 3?

Hebben wij je met deze Ring Video Deurbel 3 review warm weten te maken? Wil je deze slimme deurbel daarom aanschaffen? Dan kun je rekening houden met een investering van ongeveer 170 euro. Bij Bol.com kost de Ring Video Deurbel 3 bijvoorbeeld 168,99 euro om precies te zijn.

Wil je liever iets minder geld aan deze slimme deurbel aangeven? Dan raden wij je aan om op een aanbieding te wachten. Meerdere partijen stunten af en toe met een korting op deze slimme deurbel; hiermee kun je mogelijk een paar tientjes besparen.

Onze eindconclusie over de Ring Video Deurbel 3

Het is de hoogste tijd om de review over deze Ring deurbel af te ronden. Om dit te doen, vellen wij graag onze eindconclusie over de Ring Video Deurbel 3. Als je deze review volledig doorgenomen hebt, heb je al opgemerkt dat wij erg enthousiast zijn. Dat klopt. In onze ogen is dit één van de beste deurbellen van dit moment.

Waarom wij dit vinden? Dit is onder andere aan de haarscherpe camera, de intercom en de bedieningsmogelijkheden te danken. Ook het feit dat je deze deurbel zowel draadloos als met draad kunt gebruiken, vinden wij erg handig. Tot slot vinden het prijskaartje erg interessant. In vergelijking met andere deurbellen zijn wij te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding van déze Ring deurbel.

Met andere woorden: wij kunnen de aanschaf van de Ring Video Deurbel 3 van harte aanraden.

Conclusie

In onze ogen is dit één van de beste deurbellen van dit moment.

9
Voordelen
Bedraad of draadloze installatie Bewegingssensor Haarscherp beeld Communiceren met bezoekers
Nadelen
Sterk wifi signaal nodig Abonnement voor aanvullende functies In één kleur verkrijgbaar
  • Review9
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.