Is software 'ZOOM' wel zo betrouwbaar als we denken? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Is software ‘ZOOM’ wel zo betrouwbaar als we denken?

De meeste mensen kennen onderhand de software Zoom wel. De meeste gesprekken, online vergaderingen en sollicitaties gaan via deze applicatie. Het is een soort videoconferentie waarbij je online kunt bellen in de cloud. Je kunt de applicatie op je laptop downloaden, maar je kunt ook een link krijgen waarbij je eenvoudig een gesprek mee kunt volgen. Een goed alternatief als we even niet real-life kunnen communiceren. Maar toch blijkt de software niet helemaal veilig. Wat is er aan de hand?

Data wordt gedeeld

Het platform Vice heeft ontdekt dat de data van de Iphone gebruikers worden gedeeld met het platform Facebook. Het gevoel dat er met je gegevens worden geknoeid is zeker niet fijn, maar er zijn meer problemen… Ongenode gasten en mensen die zichzelf toegang verschaffen tot video gesprekken en vervolgens porno of extreemrechtse teksten tonen. “Zoombombing” wordt dit genoemd. Door elk videogesprek af te schermen met wachtwoorden kun je dit gedeeltelijk voorkomen.

Bekijk ook:
Top 5 baardtrimmers voor de perfecte look

https://www.youtube.com/watch?v=gFO6ms8Mwxc

Alternatieven

Naast de software Zoom zijn er natuurlijk ook vele andere manieren om goed met elkaar via video te communiceren. De meeste mensen kennen WhatsApp wel, waarbij je met een groep van maximaal vier personen  kunt videobellen. Bij Apple FaceTime kun je zelfs met maximaal 32 mensen bellen. Ook WebEx, de videoconferentiedienst van Cisco kan gebruikt worden als veilig alternatief. Vooral in China wordt deze app veelvuldig gebruikt.

Hoe weet je nu of een app voor videobellen betrouwbaar is? We kennen natuurlijk allemaal Houseparty, maar ook Zoom is een gratis app. Je kunt vaak de stelregel nemen dat als apps gratis zijn, je extra goed op moet letten want deze bedrijven moeten ergens het geld vandaan halen. De kans is dan ook groot dat de apps geld verdienen door data van gebruikers te verkopen.

Hoe maak je Zoom veiliger?

Misschien werk je in het bedrijf alleen met Zoom en ziet jouw werkgever geen andere oplossing. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om de veiligheid van Zoom te verhogen. 100% veilig zal het nooit worden, maar je kunt het wel optimaliseren.

  1. Log niet in via Facebook, maar gebruik de app anoniem
  2. Deel vooral niet je zoom-link op je social media, want dan heb je de kans om ‘zoom-bombing' tijdens een belangrijke meeting. Dit wil je uiteraard liever voorkomen.
  3. Gebruik een andere device, bijvoorbeeld een device waar geen privacygevoelige gegevens op staan. Je kunt daarnaast altijd je locatie uitzetten om de veiligheid te vergroten
  4. Stel een andere achtergrond in, zodat de mensen tijdens je vergadering niet je privé-omgeving kunnen zien.
  5. Probeer een ander alternatief dan Zoom. Je kunt proberen je collega's te overtuigen om toch iets anders te gebruiken. Zo verhoog je niet alleen de veiligheid bij jezelf, maar ook met belangrijke gegevens binnen het bedrijf.
Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Nog wat extra tips kun je hieronder vinden, succes!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.