6 tech trends om in 2020 in de gaten te houden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

6 tech trends om in 2020 in de gaten te houden

We gaan richting een nieuw decennium en de technologie blijft versnellen. We krijgen te maken met enorme ontwikkelingen in de ruimtevaart, op het gebied van computers en op het gebied van software. Dit gaat van grote invloed zijn op ons dagelijkse leven. 

In de moderne tijd verandert alles continu, alles is in beweging en we zien soms door de bomen het bos niet meer. Niet alleen op het gebied van technologie, maar ook op het gebied van communicatie. Dagelijks krijgen we bijvoorbeeld al tienduizenden boodschappen op ons af verzonden en die moeten we allemaal verwerken. Maar welke zijn belangrijk? Als we het over technologie hebben dan zijn er een aantal trends om in de gaten te houden in 2020.

Dit zijn de 6 belangrijkste technologie trends voor 2020!

Automatisering

Automatisering is een technische term die nog wat onduidelijk kan zijn. Met automatisering wordt onder andere big data, robotica en cloud computing bedoeld. Automatisering is ook wel de technologische motor van een bedrijf. Experts zijn van mening dat het gebruik van alle zeer geavanceerde technologieën, die gepaard gaan met automatisering, ons leven beter en eenvoudiger gaat maken.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

5G netwerk

5G zal de grootste implementatie in 2020 zijn. De implementatie van 5G zal over de hele wereld voor hogere breedbandsnelheden zorgen, samen met draadloze en mobiele netwerken zoals we in dit artikel beschreven. 5G betekent niet alleen dat je telefoon sneller wordt. Het betekent dat alles sneller gaat worden!

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) speelt in op de grotere automatiseringstrend. Deze technologie staat al vele jaren bovenaan de lijst van technologietrends en zal het komende decennium waarschijnlijk een van de topposities blijven innemen. Computers kunnen op precies dezelfde manier over de wereld leren als mensen, wat betekent dat computers, samen met een toename van de rekenkracht, in staat zijn om razendsnel complexere menselijke taken uit te voeren. Is dit geniaal of is dit eng? Zeg jij het maar! Eén ding is zeker, we gaan het meemaken.

Stem

We hebben in het verleden ontwikkelingen in spraaktechnologie zoals Siri, Alexa en anderen gezien, maar ze schieten vaak tekort bij menselijke verwachtingen. Het staat nog in de kinderschoenen, maar in de toekomst is webwinkelen via spraak de dagelijkse gang van zaken. Vertel je computer of smartphone gewoon wat die moet doen en hij doet het. Dit gaat in natuurlijk in combinatie met AI!

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

6 tech trends om in 2020 in de gaten te houden 15

Blockchain

Blockchain is een technologie waarmee technologie veilig en verifieerbaar kan communiceren, terwijl het tegelijkertijd geweldig werk doet om kwaadaardige handelingen tijdens gegevensoverdracht te voorkomen. Het is een nieuw soort database, waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Denk aan transacties, diploma’s of eigendomsbewijzen. Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van deze nieuwe technologie.

Analyses

Analyses spelen een steeds belangrijkere rol in de groei en meting van bedrijven. Analyses vertellen je of je succesvol bent als bedrijf, maar ze kunnen ook helpen voorspellen waar de markten zich vervolgens naartoe bewegen. Het is van essentieel belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. In essentie is de komst van AI bijzonder nuttig voor hoogwaardige analyses.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.