Koala uit bosbrand gered door dappere vrouw 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Koala uit bosbrand gered door dappere vrouw

In Australië woeden momenteel allesvernietigende bosbranden, met alle gevolgen vandien. Hulpeloze dieren komen hier om het leven, en ook deze koala verkeerde zich in levensgevaar. Gelukkig trok een dappere vrouw haar shirt uit en waagde haar eigen leven om het dier te redden, wat is gelukt.

In een indrukwekkend filmpje kun je zien hoe een koala midden in de vlammen zich in een machteloze positie bevindt, waarna een vrouw hem zonder twijfel optilt en red van het gevaar. De koala is deels verbrand, en de vrouw gooit er meteen water overheen. Ondanks de brandwonden maakt het diertje het goed en zal weer helemaal opknappen. De koala is naar het bekende koalaziekenhuis in Port Macquarie gebracht, waar de laatste tijd dagelijks dieren met brandwonden worden behandeld.

Koala's lopen een hoog risico om gewond, of om het leven te komen bij bosbranden. Het zijn namelijk trage dieren, en dus ook te traag om van het vuur te vluchten. Hun instinct is ook niet om te vluchten, maar om hoog in bomen te klimmen op het moment dat er gevaar dreigt. En dat is de gevaarlijkste plek waar je kunt gaan zitten met een bosbrand, waardoor er vele koala's omkomen. De koala-opvangcentra worden overspoelt met gewonde dieren. Experts laten weten dat ze schatten dat de helft van de koalapopulatie in New South Wales is omgekomen door alle branden die gaande zijn.

Niet alleen de dieren ervaren de ernstige gevolgen van de bosbrand, ook inwoners van Sydney leven in vervuilde lucht door de rook waardoor hun gezondheid wordt bedreigd. De oostkust van Australië gaat gebukt onder vele branden, er zijn de afgelopen maand ruim 350 huizen verwoest en de combinatie van branden, hittegevolgen en stevige winden zorgen ervoor dat dagelijks 1400 brandweermannen vechten tegen de situatie. Tot nu toe zijn er zes mensen omgekomen en al 2,5 miljoen hectare is verbrand.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.