Koala uit bosbrand gered door dappere vrouw

0 Shares

In Australië woeden momenteel allesvernietigende bosbranden, met alle gevolgen vandien. Hulpeloze dieren komen hier om het leven, en ook deze koala verkeerde zich in levensgevaar. Gelukkig trok een dappere vrouw haar shirt uit en waagde haar eigen leven om het dier te redden, wat is gelukt.

In een indrukwekkend filmpje kun je zien hoe een koala midden in de vlammen zich in een machteloze positie bevindt, waarna een vrouw hem zonder twijfel optilt en red van het gevaar. De koala is deels verbrand, en de vrouw gooit er meteen water overheen. Ondanks de brandwonden maakt het diertje het goed en zal weer helemaal opknappen. De koala is naar het bekende koalaziekenhuis in Port Macquarie gebracht, waar de laatste tijd dagelijks dieren met brandwonden worden behandeld.

Koala’s lopen een hoog risico om gewond, of om het leven te komen bij bosbranden. Het zijn namelijk trage dieren, en dus ook te traag om van het vuur te vluchten. Hun instinct is ook niet om te vluchten, maar om hoog in bomen te klimmen op het moment dat er gevaar dreigt. En dat is de gevaarlijkste plek waar je kunt gaan zitten met een bosbrand, waardoor er vele koala’s omkomen. De koala-opvangcentra worden overspoelt met gewonde dieren. Experts laten weten dat ze schatten dat de helft van de koalapopulatie in New South Wales is omgekomen door alle branden die gaande zijn.

Bekijk ook:
3 bizarre bezienswaardigheden: moeilijk te bereiken, maar prachtig!

Niet alleen de dieren ervaren de ernstige gevolgen van de bosbrand, ook inwoners van Sydney leven in vervuilde lucht door de rook waardoor hun gezondheid wordt bedreigd. De oostkust van Australië gaat gebukt onder vele branden, er zijn de afgelopen maand ruim 350 huizen verwoest en de combinatie van branden, hittegevolgen en stevige winden zorgen ervoor dat dagelijks 1400 brandweermannen vechten tegen de situatie. Tot nu toe zijn er zes mensen omgekomen en al 2,5 miljoen hectare is verbrand.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.