Wat zijn de beste robotstofzuigers?
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste robotstofzuigers; een top 5!

Wat is de beste robotstofzuiger? Deze vraag wordt door meer en meer mensen gesteld. Aan de ene kant omdat er steeds meer robotstofzuigers beschikbaar komen, maar aan de andere kant ook omdat robotstofzuigers gewoonweg heel populair zijn.

Mocht jij ook een robotstofzuiger willen kopen, ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dít artikel vind je namelijk een complete top 5 van de beste robotstofzuigers. Daarnaast hebben we ook nog een koopgids opgesteld, waarin je allerlei tips vindt voor het uitkiezen van de beste robotstofzuiger.

Wat zijn de voordelen van een robotstofzuiger?

Wil je een robotstofzuiger kopen? Dat is goed te begrijpen, aangezien dit apparaat veel voordelen met zich mee brengt:

 • Je bespaart veel tijd. Door voor een robotstofzuiger te kiezen, hoef je niet meer zelf te stofzuigen. Dit bespaart je een hoop tijd.
 • Het huis is altijd netjes schoon. Een goede robotstofzuiger doet automatisch zijn werk. Dit betekent dat je altijd van een schoon huis geniet.
 • Je kunt uit meerdere varianten kiezen. Wil je dat de beste robotstofzuiger de hondenharen ook opzuigt? Of wil je voor een robotstofzuiger en dweil in één kiezen? De keuze is aan jou; het is hoe dan ook een groot voordeel dat je uit veel soorten robotstofzuigers kunt kiezen.

De ervaringen met een automatisch stofzuiger zijn bij veel mensen positief. Dit komt hoofdzakelijk dankzij bovengenoemde voordelen. Uiteraard brengt de beste robotstofzuiger nog meer voordelen met zich mee, maar daar komen we later in dit artikel nog op terug.

Wat is de beste robotstofzuiger van dit moment?

Spreekt het principe van een automatische stofzuiger jou aan? En wil je daarom de beste robotstofzuiger kopen? Dan is ons advies het volgende: neem onze persoonlijke top 5 door. Wij hebben een uitgebreide robotstofzuiger test achter de rug, waardoor wij een top 5 samen hebben kunnen stellen. Op de vraag ‘welke robotstofzuiger kan ik het beste kopen?’ kun je voor jezelf antwoord gaan geven. Puur door onderstaande reviews even op je gemakje door te nemen!

1. Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

Blaupunkt robot stofzuiger

Wil jij een robotstofzuiger én dweil in één? Dan kun je het beste voor deze variant van Blaupunkt kiezen. Deze robotstofzuiger is als best getest, biedt veel mogelijkheden en is van een geweldige kwaliteit.

De veelzijdigheid is absoluut één van de belangrijkste voordelen. Zo is het mogelijk om deze robot als stofzuiger in te zetten, maar dus ook als dweil. Dat laatste is te danken aan de ingebouwde dweilfunctie.

Verder is het ook ideaal dat deze variant voor alle vloerentypen geschikt is. Tegels, een houten vloer of tapijt; voor de Blaupunkt stofzuiger maakt het niks uit. Als je in jouw huis lage meubels hebt staan, is dit overigens ook een ideale variant. Deze beste robotstofzuiger is namelijk slechts 7,6 centimeter hoog; de stofzuiger kruipt daardoor ook moeiteloos onder bijvoorbeeld jouw bank.

Waarom deze robotstofzuiger volgens ons de beste is? Dankzij bovengenoemde voordelen, maar ook dankzij de accuduur. Deze robotstofzuiger gaat namelijk 120 minuten draadloos aan het werk. Mocht de accu nagenoeg leeg zijn, keert het apparaat zelf weer terug naar het laadstation. Het volledig opladen duurt vervolgens 300 minuten; dat is wel een nadeel.

Tevens vinden wij het super dat je deze robotstofzuiger met een app kunt bedienen. In deze app kun je onder meer uit verschillende schoonmaakmodi kiezen. Hierdoor ben je in staat om de vloer in jouw woning écht schoon te houden.

Al met al een geweldige variant. Een robotstofzuiger die door ons als best getest is én die ongetwijfeld ook aan jouw wensen gaat voldoen. Voor deze beste robotstofzuiger betaal je een bedrag van ongeveer 300 euro.

2. Eufy Robovac 35C – Robotstofzuiger

Eufy robot stofzuiger

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste robotstofzuiger aanbieding? Dan raden wij je aan om te kiezen voor deze stofzuiger van Eufy. Dit merk heeft een geweldige én betaalbare stofzuiger op de markt weten te brengen. Persoonlijk hebben wij echt een goede ervaring met deze robotstofzuiger.

Deze goede ervaring is onder meer te danken aan het gemak. Deze stofzuiger doet namelijk alles automatisch. Dit geldt voor het stofzuigen, maar geldt ook voor het opladen. Je hebt gewoonweg geen omkijken meer naar het schoonhouden van jouw vloer.

Daarbij is het ook prettig dat je deze stofzuiger – indien gewenst – makkelijk kunt bedienen. Dat doe je met de app via jouw smartphone of tablet. Ook is het prettig dat deze robotstofzuiger over een tijdsschema beschikt; op de gewenste momenten komt de Eufy Robovac 35C voor je in actie.

Heb je relatief lage meubels in jouw woning staan? Geen probleem. Deze robotstofzuiger is slechts 7 centimeter hoog. Met dank aan de minieme hoogte komt deze robotstofzuiger op alle mogelijke plekken.

Bovendien hoef je dus niet de hoofdprijs voor deze beste robotstofzuiger te betalen. De adviesprijs ligt rond de 190 euro; dat is wat ons betreft echt een prima prijskaartje.

3. iRobot Roomba 980 – Robotstofzuiger

De beste robotstofzuigers; een top 5! 13

In onze robotstofzuiger test kwam ook deze robotstofzuiger goed naar voren. Dat is niet geheel opvallend, aangezien iRobot één van de beste fabrikanten van robotstofzuigers is. Ook met deze iRobot Roomba 980 variant heeft dit merk prima werk afgeleverd. Onze ervaringen met deze robotstofzuiger zijn bijzonder positief, ondanks het relatief forse prijskaartje.

Wat deze beste robotstofzuiger zo goed maakt? Onder meer de kwaliteit. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is Roomba één van de beste merken. Dit zie je duidelijk terug aan de vele mogelijkheden, maar ook aan de kwaliteit. Het is absoluut mogelijk om jarenlang te genieten van deze beste robotstofzuiger.

Genieten doe je sowieso wel. Met deze best geteste robotstofzuiger heb je géén omkijken meer naar het stofzuigen. De gehele vloer in jouw woning wordt volledig automatisch schoongemaakt én schoongehouden!

Deze stofzuiger doet 120 minuten draadloos zijn werk. Tijdens het stofzuigen maakt deze zuiger bovendien maximaal 58 decibel aan geluid. Dat is een aardig verschil ten opzichte van de Eufy Robovac 35C; zie hierboven.

Overigens heeft deze variant ook nog een HEPA13 filter. Met dank aan dit filter is dit apparaat uitermate geschikt voor mensen met een stofallergie. Heb je in jouw woning een gedeelte waar de beste robot stofzuiger niet mag komen? Dan kies je ook voor deze variant. Deze variant werkt namelijk met virtuele muren, waardoor je het werkgebied strikt af kunt bakenen.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze beste robotstofzuiger. Houd wel rekening met het prijskaartje van ruim 417 euro. Als je bereid bent om dat bedrag te betalen, geniet je echt jarenlang van deze best geteste robotstofzuiger.

4. Xiaomi Roborock S6 Pure

Xiaomi Roborock S6 Pure robot stofzuiger

Wil je de beste robotstofzuiger kopen? Dan doe je er verstandig aan om ook eens naar deze variant van Xiaomi te kijken. Deze Xiaomi Roborock S6 Pure stofzuiger doet zijn werk prima, is veelzijdig inzetbaar en biedt unieke voordelen aan.

Dit apparaat kan bijvoorbeeld zuigen én dweilen. Deze combinatie is niet zozeer uniek te noemen, aangezien dit bij meerdere robotstofzuigers het geval is. De manier waarop deze Xiaomi robot stofzuiger te werk gaat, is echter wel uniek te noemen. Deze stofzuiger houdt op een ideale manier jouw vloer volledig schoon!

Daarbij is het ook prettig dat je de robotstofzuiger op afstand kunt bedienen. dit is te danken aan de app die je voor deze robotstofzuiger kunt downloaden. Uiteraard heeft deze robot stofzuiger ook een volledig automatische werking. De werking is niet alleen automatisch, maar ook systematisch. Met dank aan de systematische werking wordt geen enkel hoekje in jouw huis overgeslagen.

Deze variant maakt gebruik van meerdere sensoren. Dankzij deze sensoren rijdt de stofzuiger niet zomaar over drempels heen of tegen meubels aan. De prachtige meubels die je in jouw huis hebt staan, blijven zodoende netjes. Wel moet je rekening houden met de hoogte van deze stofzuiger; deze stofzuiger is maar liefst 15 centimeter hoog. Dat is vrij hoog voor één van de beste robotstofzuigers.

Ook het geluidsniveau (58 decibel), de accuduur (150 minuten) en de oplaadtijd (60 minuten) spreken ons erg aan. Wel moet je goed rekening houden met de grootte van het opvangbak. Deze opvangbak heeft een reservoir van slechts 460 ml; dat is echt aan de kleine kant.

5. Medion MD 19100 – Robotstofzuiger

Medion MD 19100 robot stofzuiger

Wil jij genieten van de beste robotstofzuiger aanbieding? Dan kun je niet om deze Medion MD 19100 heen. Deze robotstofzuiger kost nog geen 100 euro en is daarmee bijzonder aantrekkelijk te noemen. Niet alleen het prijskaartje is naar wens, maar ook de kwaliteit.

Zo is het een groot voordeel dat deze stofzuiger een instelbare zuigkracht heeft. Dit zie je bij vrij weinig robotstofzuigers, maar spreekt ons persoonlijk aan. Met dank aan deze instelbare zuigkracht zorg je namelijk voor een perfect resultaat. Heb je bijvoorbeeld een hond in huis lopen? Dan kun je voor een hogere zuigkracht kiezen; deze robotstofzuiger is ook geschikt voor hondenharen daarmee.

Verder is het super dat deze stofzuiger 9 centimeter hoog is. Dankzij deze hoogte is het goed mogelijk dat dit apparaat onder jouw meubels kan komen. Daarbij is het ook een groot voordeel dat deze stofzuiger maar liefst 90 minuten draadloos gebruikt kan worden.

Wel is het goed om te weten dat deze beste robotstofzuiger niet perfect is. Deze stofzuiger volgt bijvoorbeeld een willekeurige route, in plaats van de stofzuiger systematisch te werk gaat. Door de willekeurige route is het mogelijk dat sommige plekken in jouw woning overgeslagen worden.

Ook moet je goed rekening houden met het lawaai. Deze robotstofzuiger maakt namelijk een geluidsniveau van 65 decibel. Als we dit vergelijken met andere robot stofzuigers is dit echt aan de lawaaierige kant.

Hoe kun je de beste robotstofzuiger uitkiezen?

Wil je de beste robotstofzuiger kopen? Dan raden wij je het volgende aan: ga de robotstofzuiger vergelijken. Hiermee bedoelen we dat het echt belangrijk is om naar veel verschillende soorten stofzuigers te kiezen. Juist door naar meerdere varianten te kijken, kun je de juiste keuze voor jezelf gaan maken.

Met deze koopgids willen wij je graag op weg helpen. In deze koopgids delen wij onze robotstofzuiger ervaringen, maar kijken wij ook nader naar onze robotstofzuiger test. Want; op basis waarvan hebben wij de bovenste vijf beste robotstofzuigers nou geselecteerd? Dat bespreken we ook in deze robotstofzuiger.

Werking van de robotstofzuiger

Als je voor de beste robotstofzuiger wilt kiezen, is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Daarbij raden wij je aan goed naar de werking van de robotstofzuiger te kijken. Hierbij kun je uit twee varianten kiezen:

 • Willekeurige route: als een robotstofzuiger op basis van een willekeurige route te werk gaat, doet de stofzuiger gewoon wat ‘ie wil. Dit betekent dat sommige delen van de vloer mogelijk overgeslagen kunnen worden. Je bent hierdoor niet verzekerd van een perfect resultaat.
 • Systematische route: bij een systematische route gaat de beste robotstofzuiger volgens een vast stramien aan de slag. Daardoor ben je verzekerd van het meest ideale resultaat; alle delen van de vloer worden immers aangedaan door de robotstofzuiger.

Volledig automatisch of semiautomatisch

De beste robotstofzuiger is zonder twijfel volledig automatisch. Dit betekent dat de robotstofzuiger geheel zelfstandig te werk gaat. De stofzuiger houdt in dat geval de vloer volledig automatisch schoon, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Is de robotstofzuiger volledig leeg? Dan is het wenselijk dat de stofzuiger automatisch naar het laadstation gaat. Zodra de stofzuiger opgeladen is, is het wenselijk dat de stofzuiger het eerder gestopte rondje alsnog afmaakt.

Je kunt ook voor een semiautomatische variant kiezen. In dat geval gaat de stofzuiger niet automatisch terug naar het laadstation. Op het moment dat de accu van de stofzuiger leeg is, zou je ‘m zelf in het laadstation moeten plaatsen. Dat is dus een stuk minder praktisch en fijn.

Geschikt voor welke vloertypen

Heb je een houten vloer in jouw woning? Heb je hoogpolig tapijt? Heb je plavuizen in jouw woning? Of heb je voor laagpolig tapijt in jouw woning gekozen? Als je de beste robotstofzuiger uit gaat kiezen, is het van belang dat je goed kijkt naar jouw vloertype. De keuze voor de stofzuiger moet je daar op aan gaan passen.

Sommige varianten zijn voor slechts één vloertype geschikt. Er bestaan echter ook veel varianten die voor alle vloertypen geschikt zijn. Dat laatste is wel zo prettig.

Robotstofzuiger voor alle vloertypen

Wel of geen dweilfunctie?

Zou jij dolgraag de vloer in jouw woning volledig schoon houden? Dat doe je door te kiezen voor een robotstofzuiger met dweilfunctie. Een robotstofzuiger en dweil in één; dat is eigenlijk de manier waarop we een robotstofzuiger met een dweilfunctie kunnen bespreken.

Een dweilfunctie brengt absoluut voordelen met zich mee. Wel is het zo dat de meeste robotstofzuigers met een dweilfunctie behoorlijk prijzig is. Onze ervaring met een robotstofzuiger met dweilfunctie is in ieder geval super te noemen.

Hoogte van de robotstofzuiger

Wij raden je ook aan om goed naar de hoogte van de robotstofzuiger te kijken. Des te hoger de robotstofzuiger is, des te minder veelzijdig de stofzuiger is. Als een stofzuiger namelijk relatief hoog is, kan de stofzuiger níet onder de meubels zuigen.

Kies je voor een robotstofzuiger die bijvoorbeeld maximaal 8 centimeter hoog is? Dan weet je dat de stofzuiger wél onder de meeste meubels past. Het advies is dan ook om goed naar de hoogte van de meubels in jouw tuin te kijken.

Gebruiksduur & oplaadduur

Bij het uitkiezen van de beste robotstofzuiger is het advies om goed naar de gebruiksduur en oplaadduur te kijken:

 • Gebruiksduur: dit is de maximale tijd die een stofzuiger aan het werk gaat. Zodra deze duur ten einde is, moet de stofzuiger weer opgeladen worden. Wenselijk is uiteraard de gebruiksduur zo lang mogelijk is.
 • Oplaadduur: als de accu helemaal leeg is, is het zaak dat de stofzuiger zichzelf weer oplaadt. Des te langer dit duurt, des te langer je moet wachten totdat de stofzuiger weer zijn werk kan doen. Het is dan ook wenselijk dat de oplaadduur zo kort mogelijk is.

Bediening

De meeste apparaat werken volledig automatisch. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen invloed uit kan oefenen. Nee, bij veel robotstofzuigers is het mogelijk om de stofzuiger alsnog te bedienen. Dit komt bijvoorbeeld middels een afstandsbediening, maar kun je ook via een app doen.

Hecht je hier waarde aan? Dan doe je er verstandig aan om hier goed op te letten. De beste robotstofzuiger is de stofzuiger die qua bediening volledig op jouw wensen aansluit!

Robotstofzuiger app bediening

Jouw persoonlijke wensen

Wij raden je ook aan om goed over jouw persoonlijke wensen na te denken. Heb je bijvoorbeeld een hond of een kat in huis? Dan heb je behoefte aan een variant die geschikt is voor dierenharen.

Heb je flinke drempels in jouw woning? Dan is dat ook een belangrijk punt waar je goed naar moet kijken. Met andere woorden: kijk goed naar jouw situatie en bepaal op basis daarvan wat jouw wensen zijn.

Merk

Ook is het bijzonder belangrijk om goed naar het merk van de robotstofzuiger te kijken. Wij raden je aan om sowieso voor één van onderstaande varianten te kiezen:

 • Een Medion robot stofzuiger
 • Een Philips robot stofzuiger
 • Een Vileda robot stofzuiger
 • Een iRobot robot stofzuiger
 • Een Blaupunkt robot stofzuiger
 • Een Dirt Devil robot stofzuiger
 • Een Samsung robot stofzuiger
 • Een Dyson robot stofzuiger
 • Een Eufy robot stofzuiger
 • Een Xiaomi robot stofzuiger

Is de beste robot stofzuiger altijd door één van deze merken gefabriceerd? Nou, iets wat ook interessant is, is bijvoorbeeld de robotstofzuiger die je bij Aldi kunt kopen. Een Aldi robotstofzuiger is vaak van een prima kwaliteit, maar kost niet al te veel. Dat is ook het geval als je voor een Lidl robotstofzuiger kiest. Een robotstofzuiger van de Lidl is ook betaalbaar en doet ook prima zijn werk prima.

Prijskaartje

Kies je voor een robot stofzuiger aanbieding? Ben je bereid om veel geld uit te geven aan de beste robotstofzuiger? Of wil je graag per sé een goedkope robotstofzuiger aanschaffen? Je kunt prima voor een aanbieding bij een robotstofzuiger kiezen, maar kies vooral voor kwaliteit.

Wat is de beste robotstofzuiger? Dat is uiteindelijk de stofzuiger met de beste prijs kwaliteitsverhouding. Richt je pijlen daarom op een goede variant, op een interessant prijskaartje en op een variant die op jouw wensen aansluit.

Slotwoord

Het uitkiezen van een goede variant is niet gemakkelijk. Ga er daarom even goed voor zitten, zet je wensen op een rijtje en volg bovengenoemde tips op. Met dank aan deze tips kun je de beste robotstofzuiger uitkiezen. Graag wensen wij je alvast veel plezier met jouw nieuwe robotstofzuiger!

Bekijk hier het complete aanbod robot stofzuigers

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.